CiddiGazete- Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın aile baskısı sonucu kaldığı ve intihar ettiği yerin cemaat evi olduğu anlaşılmıştı.

Kara'nın olaydan önce çektiği ve "Baskı görüyorum" dediği videonun ardından gözler tarikat yurtlarına ve cemaat evlerine çevrildi.

Enes Kara’nın intiharına sessiz kalmakla eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum.

Bu tarz haberleri paylaşmakla ilgili bilimsel makaleler söz konusudur. Oluşan öfkeyi politik puana döndürme adına, bilimin uyarılarına kulak asmamayı doğru bulmuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZEL TELEFON HATTI

“Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması” kapsamında Zonguldak’a giden Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Enes Kara’nın intiharı hakkındaki sorusu üzerine şunları söyledi:

“Enes'in videosunu izlediğimde, her vatandaşın olduğu gibi benim de yüreğimde bir şeylerin koptuğunu gördüm. Yurt yapmak devletin görevidir. Öğrenciye, üniversiteye gelirken güvence sağlamak, devlet yurtlarında onlara imkan sağlamak devletin görevidir. Bu yapılmadı. Hâlâ yapılmıyor. Bizim bir taahhüdümüz var: 2 yıl içinde bu sorunu kesinlikle çözeceğiz. İki yıl içinde yurt sorunu kalmayacak Türkiye'de.

Bu tür yurtlarda kalan öğrenciler eğer bir sorunla karşılaşıyorlarsa, eğer sıkıntıyla karşılaşıyorlarsa, ‘Bu yurttan memnun değiliz ama gidecek yurdumuz yok' diye düşünüyorlarsa, bütün belediye başkanı arkadaşlarıma Ankara'ya dönünce talimat vereceğim; size gelen herhangi bir öğrenci yurtta barınamadığını, huzur içinde çalışamadığını, özgürlük alanının sınırlandığını, rahat olmadığını, karnının doymadığını ifade ediyorsa özel bir telefon hattı vereceğiz. Bu telefon hakkını kamuoyuyla paylaşacağız. Ve diyeceğiz ki belediye başkanlarımıza, ‘Bu öğrencilerin varsa sorunu mutlaka çözün.’ Bizim belediyelerimizin olmadığı yerde, bizim milletvekillerimiz size yardımcı olacaktır.