CİDDİGAZETE

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki CHP İl Yönetim Kurulu, dün gece geç saatlerde gerçekleştirilen toplantının ardından, oy birliği ile CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ve yönetim kurulunu görevden aldı.

Tele 1’de yer alan habere göre, yaklaşan kongre sürecinde karşı aday çıkabileceği endişesiyle atılan bu adım, kayyum uygulaması olarak nitelendirildi.

CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik yönetimini görevden almak için CHP İstanbul İl Yöneticisi Özgür Akat görevlendirildi.

KAFTANCIOĞLU YALANLADI

Haberlere tepki gösteren Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımla görevden alma iddialarını yalanladı.

BirGün gazetesini de eleştiren Kaftancıoğlu, "Gazetecilik değil doğruluğu araştırılmadan copy-paste habercilik yapıldığı doğrudur ancak gazetecilik yaptığına inandığım, inanmak istediğim BirGün Gazetesi'nin de bunu yapmış olması gazetecilik adına üzücüdür" dedi.

‘HAK ETTİĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİLDİ’

BirGün’e açıklama yapan CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik ise, "Alınan karar bize dün akşam iletildi. Hak ettiğimiz bir şey değildi" ifadelerini kullandı. Çelik, "Alınan karar bize dün akşam iletildi. Hak ettiğimiz bir şey değildi. Başarılı bir süreç geçirdik. Oy oranını yüzde 35'ten yüzde 74'lere getirdik. Somut elde tutulan bir gerekçe olmadan, bu ülkede parti olarak karşı çıktığımız anti demokratik uygulamalara benzer bir uygulamaya maruz kalmak da içimizi acıttı" ifadelerini kullandı.