11 Nisan’da satış ihalesine çıkarılacak olan Kastamonu Şeker Fabrikası’nın özelleştirildiği takdirde kapanacağına, bu durumda da Kastamonu’nun büyük zarar göreceğine dikkat çekmek isteyen CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ile Saadet Partisi İl Başkan Serdar Hamit Yılmaz, “Ağzımızın Tadı Bozulmasın, Şeker Fabrikası Kapanmasın” adı altında şehir merkezinden Şeker Fabrikası’na kadar sürecek 20 kilometrelik yürüyüş başlattı.

Şeker Lokali önünden saat 15.00’te ellerinde “Şeker Kastamonu’dur Satılamaz” yazılı dövizlerle yürümeye başlayan Hasan Baltacı, İlhan Engin ve Serdar Hamit Yılmaz’ı, Şeker İş Sendikası üyeleri, şeker işçileri, pancar üreticileri ve her üç siyasi partinin taraftarları alkışlarla uğurladı.

GENEL MERKEZLERDEN DESTEK

Baltacı, Engin ve Yılmaz’a yarın katedecekleri 10 kilometrelik mesafede partilerinin milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri de destek verdi.

“Türkiye’nin Şekerine ve Fabrikalarına Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yola çıkan ve satış ihalesindeki bazı fabrikaları ziyaret ederek basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinin yarınki durağı Kastamonu'ydu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında yarın öğle saatlerinde Kastamonu’ya gelecek olan 8’e yakın milletvekili ile İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin genel merkez yöneticileri Hasan Baltacı, İlhan Engin ve Serdar Hamit Yılmaz’la birlikte Şeker Fabrikası’na kadar yürüyecek. Yürüyüşün tamamlanmasının hemen ardından saat 14.00’de Kastamonu Şeker Fabrikası önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapıldı.

Öte yandan İYİ Parti adına etkinliğe katılan Şeker Fabrikaları eski genel müdürü Seyit Yücel, pancarın sadece şeker yapımında kullanılmadığını, hayvancılıkta da önemli yere sahip olduğunu vurmadı.