CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beraberindeki heyet saat 11.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Yerel seçimlerle ilgili olarak yapılan görüşmenin ardından seçime dair belirlenen belediye başkan adayı listeleri kesinlik kazandı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kavgadan yana değil, barıştan yanayız, huzurdan yanayız İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. Onlar uzun bir çaba gösterdiler. Bize hazır bir liste getirdiler. Bu dört arkadaşımıza hepinizin adına teşekkür ederim. Son derece mutluyum, sayın genel başkana da hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum."

Akşener ise şunları söyledi:

Ben de bu iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Türkiye adına Ortak çıkarların olabileceğini bu arkadaşlarımız sağlamış oldular. Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler. Biz yerel seçime gidiyoruz ama izliyoruz ki sanki savaşa gidiyoruz. Türkiye’nin coğrafyası nedeniyle bunlar hep olacak biz de muhalefet olarak hükümetin yanında olacağımızı belirttik. Ama biz belediye başkanı muhtar seçeceğiz.