CiddiGazete- CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi'nin sonuçlarının açıklanmasından sonra partililer arasında kavga çıkmış ve olayı görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırı gerçekleşmişti.

Olaylı kongre sonrası İl Disiplin Kurulu'nun verdiği cezalar tartışma konusu olurken, Yüksek Disiplin Kurulu dosyaya noktayı koydu ve yedi ismin kesin ihracına karar verdi.

Yaşananlar sonrası il başkanlığı komisyon kurmuş ve görüntüleri izlemişti. Komisyonun tespit ettiği 9 kişi, il yönetimi tarafından kesin ihraç istemi ile İl Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

İl Disiplin Kurulu Onur Kurt, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül'e geçici ihraç (1 yıl), Hüseyin Gül, Mehmet Tokan ve Atakan Demirtaş için kınama, Emre Gelen için uyarı cezası verdi. Tarık Akbaba'ya herhangi bir ceza verilmedi.

Disiplin Kurulu'nun kararları il yönetiminde tepkiyle karşılandı. CHP İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşen toplantıda il yönetimi, disiplin kurulu kararlarını masaya yatırırken, dosyaları Genel Merkez'e taşıma kararı aldı. Bu gelişmenin ardından dosyayı inceleyen YDK nihai kararını açıkladı.

YDK, Tarık Akbaba'ya herhangi bir ceza vermezken dosyada bulunan diğer 7 kişi (Onur Kurt, Yakup Yılmaz, Tayfun Ozan, Taner Gül, Hüseyin Gül, Atakan Demirtaş ve Emre Gelen) hakkında kesin ihraç kararı verdi.

Öte yandan YDK geride kalan hafta aynı dosyadan disipline giden Mehmet Tokan'a İzmir İl Disiplin Kurulu tarafından verilen kınama cezasını da kaldırmıştı.