CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24'ten Fikret Bila'ya önemli açıklamalarda bulunurken, coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen kurultay hakkında da mesaj verdi.

"İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

Kılıçdaroğlu ertelenen kurultayı, Ankara Eryaman'daki stadyumda ağustos ayında yapmayı planladıklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Bu kurultayın adını ‘İktidar Kurultayı’ koyduk. Çünkü iktidara yürüyoruz. Halk artık iktidar değişikliği istiyor. Sorunlarını çözen bir iktidar görmek istiyor. İlk seçimde bu değişimi yapacağına ve bizi iktidara getireceğine inanıyorum. Planımızla, programımızla, kaynakların doğru kullanımına dayalı bütçe anlayışımızla her türlü hazırlığımızı tamamlamış durumdayız" dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

Enis Berberoğlu, Haziran 2017’de tutuklanıp 25 yıl hapis cezasına mahkûm edilince Kemal Kılıçdaroğlu, CHP tarihinin en etkili eylemlerinden birini gerçekleştirmişti. Ankara’dan İstanbul’a "Adalet Yürüyüşü"nü gerçekleştirmişti.

Enis Berberoğlu, iki HDP milletvekiliyle birlikte yeniden tutuklandı. Coronavirüs salgını yüzünden 31 Temmuz’a kadar serbest bırakıldı. Bu tarihten sonra tekrar cezaevine girecek.

Acaba, Kılıçdaroğlu, yeni bir Adalet Yürüyüşü düşünüyor mu? CHP Genel Başkanı bu soruya şu cevabı verdi:

"Bugün koşullar farklı. Bu koşullarda böyle bir yürüyüşü yanlış buluyorum. CHP’nin de diğer muhalefet partilerinin de çok dikkatli olmaları lazım. Gerginlik yaratacak, provokasyonlara açık eylemlerden uzak durmalıyız. Çünkü Erdoğan’ın istediği zaten bu. Muhalefeti provokasyonlara açık şekilde sokağa dökmek ve bu gerginlik üzerinden politika yapmak. Bu tuzağa düşmemeliyiz, Erdoğan’ın oyununu bozmalıyız."