CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi'nin CNNTürk'ü boykot kararı aldığı iddia edildi. Partinin MYK toplantısında alınan karara göre, artık CNNTürk'e hiçbir CHP'li çıkmayacak.

CHP, seçmenine de CNNTürk'ü izlememe çağrısı yapacak.

CHP MYK tarafından geçen 11 Kasım 2019 günü yapılan toplantıda medya kuruluşlarına verilecek demeçlerle ilgili önemli kararlar alınmıştı.

Kararlar, canlı yayın, program ve röportajlara çıkmak isteyen PM üyeleri ve milletvekillerinin yanısıra, geçmiş dönem PM üyeleri, milletvekilleri ve parti yöneticilerini de kapsıyordu.

Buna göre, programlara çıkacak PM üyelerinin, Basın ve İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı'ndan, milletvekillerinin ise grup başkanvekilinden yayın öncesi izin almaları istenmişti.

“CNNTÜRK'ÜN A HABER’DEN FARKI KALMADI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, CNNTürk’ü A Haber’e benzetmişti.

Özkan mesajında, “A Haber’den bir farkı kalmayan CNN Türk’te yayınlanmakta olan programda, CHP'nin duygu ve düşüncelerini ifade etmek ile yetkilendirilmiş kimse yoktur. Konuklar şahsi görüş ve düşüncelerini aktarmaktadır. Halkımıza saygılarımızla duyururuz” demişti.