CiddiGazete- Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Taliban askerlerinin helikopterden iple sarkıttığı bir kişinin görüntüsünü Twitter hesabından, “Kılıçdaroğlu haberin var mı? Taliban ABD’ye çalışan Afganları helikopterden asıp şehirde dolaştırmış. ABD medyası ayağa kalkmış. Dostun Biden yarın seni de satmasın” mesajı eşliğinde paylaştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Melih Gökçek’in bu paylaşımına tepki gösterdi. Başarır, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada Melih Gökçek'e şöyle seslendi:

"'Afganistan resmi mercileri ile görüşürüz' diyen Ömer Çelik (AKP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü), bir anlamda Afganistan‘ı tanımıştır. Afganistan’da görüşebileceği hangi resmi merci var, merak ediyorum. Seçilmiş, sandıkla gelen bir iktidar mı var? Sonuçta Afganistan‘ı zimnen tanıyan partinden ve onunla aynı düşündüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı‘ndan utanmalısın!

Utanması gerekenler Orta Doğu‘da, Afganistan’da Amerika’nın taşeronluğunu yaparak Müslüman kanı dökenlerdir! Bu yüzden kafanı kaldır ve önce tabelana bak!"