CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun kritik İstanbul kararı öncesi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da toplantı sürerken bir açıklama yaptı. Öztrak, "YSK'nın hukuk cinayetine ortak olmayacağına inanıyoruz" dedi.

Öztrak’ın açıklamalarından önemli bölümler:

“Terörün zemberiğinin yeniden boşalmaya başladığını görüyoruz. Şehitler hepimizindir, terör bu ülkenin her bir yurttaşına yapılmış bir eylemdir, terörle mücadele partiler üzeri bir konudur.”

“Türkiye Cumhuriyeti belki bugün tarihinin en kritik kavşaklarından birindedir. Bu toprakların 180 yıldır modernleşme rotası bellidir. Bugün çağdaş uygarlık düzeyinin standartları bellidir. Türkiye çağdaş uygarlığın eşit ve şerefli bir öğesi mi olacaktır yoksa Ortadoğu’nun başarısız ülkeler ligine mi düşecektir? Türkiye’yi kim yönetirse yönetsin, demokrasi oyununu kuralına göre oynamaya özen göstermiştir. Kimse milletin verdiği koltuktan kalkmıyorum diyemez. Soyut ve maddi temelden yoksun iddialarla sonuçları geciktirmeye teşebbüs edemez. Seçimlerin üzerinden 36 gün geçmiştir. Türlü türlü oyunlarla sandıkta verilen kararın masa başında değiştirmek için uğraşılmaktadır.”

“1 Nisan sabahı bazı pelikan mahfillerinde düğmeye basılmıştır. Bu senaryo çerçevesinde devlet gücü kullanılarak üretilenler seçimin sonucu değiştirilmeye çalışılmıştır. Bunlar tutmayınca devletin polisi, savcılar devreye sokulmuş, Büyükçekmece’de taşıma seçmen avına çıkılmıştır. Bu da yetmeyince KHK ile ihraç edilenlerin oy kullanamayacağı talep edilmiştir. Bu da yetmemiş YSK’nın dış müdahaleye kapalı sandık kurul üyeleri ile ilgili iddialarla seçimin iptali istenmiştir. Bugüne kadar yapılan her itiraz maddi temelden yoksundur. Sandık sandık olalı böyle işkence görmemiştir.”

“Dün YSK’yı etkilemeye yönelik yeni bir oyun piyasaya sürülmüştür. AA tam da YSK’nın kararı öncesinde bir soruşturma ile ilgili bilgileri kamuoyuna sızdırmıştır. 43 sandık görevlisinin FETÖ ile irtibatı olduğu söylenmiştir. FETÖ meselesi giderek çorbaya atılan sineğe benzemeye başlamıştır. İktidar için Bank Asya’ya para yatırmak FETÖ’cü olmaya yetiyor. Bu da seçimlerin yenilenmesi için gerekçe olabiliyor. Durum vahim. AA’nın savcılıktan sızdırdığı bu ipe sapa gelmez iddianın hemen ardından AK Partililer yeni bir itiraz dilekçesi verdi. Bu manzara iktidarın devlet gücüyle seçimleri iptal ettirme senaryosunun son noktası olarak görülüyor. Yeter artık. Milletin aklıyla daha fazla alay etmesinler. İktidar ne yaparsa yapsın, sandığa ne kadar işkence ederse etsin hukuk varsa bu sonuç değişmeyecektir. Biz YSK’nın bu hukuk cinayetine ortak olmayacağına inanıyoruz. Bu karar artık demokrasimiz için bir beka, varlık, yokluk meselesi. İşte beka burada… Seçim konusunun bir an önce ülkenin gündeminden kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz.”

‘KILIÇDAROĞLU İLE GÜL GİZLİCE GÖRÜŞTÜ’ İDDİASI

“Allah akıl fikir versin. Abdullah Gül ile Genel Başkanımız gizli saklı neden görüşsün. Görüşecek olsa açık saçık görüşülür. İbretle izliyoruz bu yaratılmak istenen gündemi.”

KAYNAK: Independent Türkçe