CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katılmış olduğu Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını elde etmenin 86. yıl dönümü töreninde trollerin sosyal medyada yaptığı paylaşımı gerçek sanarak, "Gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor..." sözlerini dile getirmişti.

"İTİBAR SUİKASTİ!"

Açıklamalara tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır şöyle dedi:

- Sayın Cumhurbaşkanı ne yazık ki bir kez daha trollerin sosyal medyada ortaya sürmüş olduğu asılsız, yalanlara itibar etmiş ve şahsımı bir kez daha hedef almıştır.

MHP MİLLETVEKİLİNİ TANIK GÖSTERDİ

- Halbuki iktidar ortağı oldukları MHP'nin Mersin Milletvekili Sayın Baki Şimşek'e konuyu sorup gerçeği öğrenebilirdi.

- Ama görünen o ki amaç, gerçeğin ortaya çıkması değil bir çeşit itibar suikastine dönüştürme çabasıdır. Sayın Şimşek'in o görüntülere ilişkin yapmış olduğu açıklama ortadadır. Bize inanmıyorsanız dönün kendi iktidar ortağınıza sorun.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

CHP'li Başarır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek şöyle konuştu:

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olmayan bir durumdan vazife çıkararak şahsıma hakaret etmesi ve iftirada bulunarak hedef göstermesi kabul edilebilir bir durum değildir.

- Sayın Cumhurbaşkanı hakkında tarafıma yöneltmiş olduğu haksız ithamlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.

MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK, GEÇEN YIL ŞEHİT CENAZESİNDE YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ ŞU PAYLAŞIMI YAPMIŞTI:

ERDOĞAN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 86. yıl dönümü programında yaptığı konuşmada, Başarır'ın 2019 yılında bir şehit cenazesinde çekilen fotoğrafını eleştirdi.

"CENAZE NAMAZINDA BİLE PİŞMİŞ KELLE GİBİ SIRITIYOR"

Bu fotoğraf üzerinden CHP'li vekile yüklenen Erdoğan, "Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" dedi.

"BU MİLLETİN DEĞERLERİ, KUTSALLARI VAR"

Konuşmasına devam eden Erdoğan, "Yahu bu milletin değerleri, kutsalları var. Siz bu kutsallara karşı bu denli ahlaki olmayan yollara tevessül edemezsiniz. İnanıyorum ki ilk seçimlerde bunlar çok daha büyük bir dersi Allah'ın izniyle alacaklar" ifadesini kullandı.

"BU MİLLET SENİ AFFETMEZ"

Konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Bay Kemal senin vekilin benim askerime hakaret edecek, senin ağzından bununla ilgili olumsuz bir cümle çıkmayacak. Bu millet seni affetmez. Biz Mehmetçiğimizi size yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar hiçbir zaman milletin şanına yakışır asker olmadılar" dedi.