Eski Başbakan Tansu Çiller’in, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Yenikapı mitingine katılması tartışmalara neden olmuştu. Türkiye’deki faili meçhul cinayetler ve devlet-mafya ilişkilerinin en fazla konuşulduğu 1993-1996 yılları arasında Başbakan olan Tansu Çiller, 54. Refah Yol hükümetinde de dışişleri bakanı ve başbakan yardımcılığı yapmıştı.

Akit Gazetesi yazarı ve 1990’lı yıllarda FETÖ lideri Fethullah Gülen’in sağ kolu olan Nurettin Veren de, bugünkü köşesinde Tansu Çiller’e ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. “Çiller’in, FETÖ ile konutta görüşmesi” başlıklı yazısında, “54. Refah Yol hükümetinde de dışişleri bakanı ve başbakan yardımcılığı yapan sayın Tansu ÇİLLER’i FETÖ ile gizlice konutta görüştürmüştüm” diye yazan Nurettin Veren şöyle devam etti:

“Ne ilahiyat camiasından, ne siyasi camiadan, ne askeri camiadan hiç kimse, FETÖ bu çılgın güce ulaşırken dur diyememişti. İşte bu ortamda, bir yolunu bulup Başbakan Tansu ÇİLLER, İSMAİL HAKKI KARADAYI, YEKTA GÜNGÖR ÖZDEN, HİKMET ÇETİN, HÜSAMETTİN CİNDORUK gibi önemli isimlere ulaşarak, bu okulların ve bu okullarda yetişen süper çocukların, dünya çapındaki başarılarını tek tek ziyaret ederek, bu sistemin tamamının FETÖ’ya bırakılamayacağını, muhakkak devlet kontrolünde yürütülmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Bu niyetle sayın Tansu ÇİLLER’den FETÖ ile görüşmesi için randevu talebinde bulundum ve bu niyetimi FETÖ’ye de anlattım. Önce bu emri vaki teklifimden rahatsız oldu, daha sonra neden ve niçinini anlatınca, istemeyerek de olsa kabul etti. Okul ve talebe hizmetinin devletten gizli saklı olmasının, daha çok şüphe ve suç oluşturacağını açık açık konuşması gerektiğini, kendisinin Başbakana anlatması gerektiğini söyledim ve FETÖ görüntü alınmadan konuta gitmeye razı oldu.

Başbakanlık konutunda 1,5 saat civarında FETÖ ile birlikte Tansu hanımla görüştük. Korkarak gittiği bu görüşmeye Tansu hanımın fevkalade saygısı ve hürmetini görünce, çıktığı zaman kendine gelen öz güvenle, görüşmenin çok faydalı olduğunu, hiçbir çekince olmadan diğer siyasiler ve gazetecilerle de, görüşme kararını verdi ve adeta bir güç zehirlemesine uğradı. Ben bu görüşmenin neticesinde örgütün FETÖ kontrolünden çıkıp, devlet kontrolüne geçmesine beklerken, bu pasif tutum ve ilgi alaka FETÖ’yu daha da cüretkar hale getirdi.”

Nurettin Veren yazısının devamında Çiller’in Erdoğan’ın mitingine gitme gerekçesini de şöyle açıkladı:

“Belki de: Sayın Tansu ÇİLLER FETÖ ile görüştükten sonra yaptığı desteklerin, FETÖ tarafından aldatılmış olmanın, hatasını telafi etmek ve itiraf etmek üzere FETÖ’ya karşı açıkça duruşunu ve niyetini, sayın Cumhurbaşkanımızın yanında Cumhur İttifakına katılarak kürsüye çıktı.”