CiddiGazete- Eski HDP milletvekili ve Kars eski belediye başkanı Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SESPARTİ) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi.

Eski HDP Milletvekili Müslüm Doğan yaptığı açıklamada, "6 aylık bir çalışmamız sonunda Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurulmasına karar verdik. Ülkemizin her yerinde partide görev almak isteyen insanlar sürekli temas halinde ve ortak akılla programı oluşturduk" diye konuştu.

AYHAN BİLGEN, ERDOĞAN'I ABDÜLHAMİT'E BENZETTİ

Öte yandan, Konya merkezli Kanal 42 Televizyonu'nda yayınlanan Sümen Altı programına konuk olan Ayhan Bilgen, Mücahit Enes Turbil ve Emre Özgül'ün sorularını cevapladı. Bilgen, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde iyi bir sınav veremeyeceğini söyledi.

Bilgen, bir kısım insanın "Erdoğan gitsin de ne olursa olsun" düşüncesi içinde olduğunu, siyaseti böyle okumanın doğru olmadığını belirtti.

BİLGEN: DEVLET GELENEĞİ BU DEĞİL!

Ayhan Bilgen'in konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Ülke yıkılsın, ülke batsın, Erdoğan gitsin diyenler var. Ben, siyaseti böyle okumam, okuyamam. Bunu bu ülke yaşadı. Abdülhamid giderken, Osmanlı'nın son döneminde aydınlar, Mehmet Akif, Said Nursi dahil olmak üzere, Ermeni aydınlar herkes hep birlikte şunu söylediler; Abdülhamit'ten kurtulursak Osmanlı kurtulacak dediler. Abdülhamit'ten kurtulduk, ittihatçılar geldi. Abdülhamit sürgüne gönderiyordu, ittihatçılar infaz ediyordu. Ne pahasına olursa olsun, gitsin değil, daha iyisini seçmek şartıyla götürelim. Ben, her türlü işbirliğine açık olunması gerektiğini düşünüyorum. Benim partimin oyu artsın, kaos olsun, Partilerin itibarı sarsılsın bana gün doğsun diye bir anlayış olamaz. Bir realite var. Siz geçiş dönemini güçlü liderlerle yönetmezseniz, sadece bir lideri değiştirmiş olmakla ülke sorunlarının çözüleceğini düşünürseniz, yanlış okuma yaparsınız. Bu coğrafya bir kere böyle bir coğrafya değil. Bu ülkedeki devlet geleneği, böyle bir devlet geleneği değil. Her şey sandıktaki başarıdan ibaret değil. Biz, popülist siyaset yapamayız."