CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan dün olduğu coronavirüs (Covid-19) aşısının herhangi bir yan etkisi olup olmadığı yönündeki soruya, “Şu ana kadar herhangi bir yan etki olmadı. Evvelallah sapasağlamım. 28 gün sonra ikinci aşımızı olacağız” cevabını verdi.

AŞI PASAPORTU

Erdoğan, Yunanistan’ın aşı pasaportu talebiyle ilgili olarak ise, “Bizim açımızdan da değerlendirilecek bir konu. Şu anda Yunanistan böyle dedi diye böyle olacak diye bir şey yok. Bizim de dışişleri teşkilatımızla konuşmamız lazım” diye konuştu.

AB İLE İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda, “1963’ten beri AB ile ilişkilerimizi olumlu götürme gayretindeyiz. Bugüne kadar verdikleri sözü tutmadılar. Şimdi yeni bir süreç içindeyiz” ifadelerini kullandı.

S-400 VE YAPTIRIMLAR

Erdoğan, Rusya’dan alınan S-400 füze savunma sistemleri ve ABD yaptırımları hakkında şöyle konuştu:

“Savunma sanayinde atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Biden yönetiminin ne diyeceğini bilmeyiz. Bizim bildiğimiz tek şey var. Biz bir defa kendi savunma adımlarımızı bir yerlerden izin alarak yapmayız. Biz bir NATO ülkesiyiz. NATO ülkesi olarak da birlikte olduğumuz ülkelerin bize yön vermesine asla izin vermeyiz. F-35’ler konumuz var. Biz bu konuda çok ciddi bir parayı ödediğimiz halde F-35’le hâlâ verilmedi. ABD’nin bize yaptığı çok ciddi bir yanlıştır. Sayın Biden’ın görevi üstlenmesiyle birlikte çok daha olumlu adımlar atar ve bunları yoluna koyarız temennisindeyim.”