CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Atatürk’ü anma törenleri kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma töreninde bugün yaptığı konuşmada şunları söyledi:

- Bölgesel ve küresel meselede sözü dinlenen tarafı ağırlık kazanan bir ülke konumuna yükseldik.

- Sıkıntılarımız yok mu elbette var; hiçbiri aşılamayacak üstesinden gelinemeyecek hususlar değildir.

- Tıpkı istiklal harbinin hemen ardından yaptığımız gibi son 18 yılda üzerinde en çok durduğumuz konulardan başında ekonomi geliyordu.

- Bu dönemde attığımız her adımda uğradığımız gizli açık saldırıların bir tarafında mutlaka ekonomi vardı.

- Siyasi ve ekonomik hiç bir göstergesi ülkemizle mukayese edilemeyecek pek çok devletin önümüzde geçirilmesi bu mücadelenin parçasıdır.

- AB tam üyelik süreci başta olmak üzere tüm platformlarda bunu yaşadık yaşıyoruz.

- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşların notlarının objektif verildiğini söyleyebilecek kimse çıkamaz.

- Batı basınında ülkemize yönelik eleştirilerin gerçek ve samimi temellere dayandığını söyleyecek kimse çıkamaz.

ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI DÖVMEK

- Doğu Akdeniz’de somut örneğini gördüğümüz üzere Türkiye’ye karşı haksız girişimlerde bulunanların kayıtsız şartsız desteklenmesinin nedenini söyleyecek kimse çıkamaz.

- Böyle bir iklimde ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir.

- Dünyada yaşanan genel ekonomik sıkıntılar Covid ile daha ağırlaşırken Türkiye en az hasarla süreci yönetmeyi başarmıştır.

- Buna rağmen ısrarla ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu anlamak için öyle çok da teknik analizlere gerek yoktur.

- Gazi Mustafa Kemal’in en büyük hizmetlerinden biri tüm baskılara rağmen kapitülasyonları kaldırmak olmuştur biz bunu bir adım daha öteye taşımanın gayreti içindeyiz.

- Göreve geldik Türkiye’nin IMF’ye 23 milyar dolar borcu vardı... IMF’ye borcu sıfırladık artık borç noktasında en ufak ilişkimiz kalmadı. O gün kapitülasyon bugün IMF.

- Siyasi irade sanki onlardaydı (IMF); Rabbim bunların eline bizleri düşürmesin.

SERBEST PİYASA EKONOMİSİ

- Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon prangası ile modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere karşı şimdi de tarihi bir mücadele veriyoruz.

- Serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, büyümeyi özel sektör eliyle sürdürmek kararlılığından vazgeçmeden, paranın milliyeti ve sınırı olmadığını gerçeğini unutmadan tüm gücümüzle çalışıyoruz.

- Üretim yatırım büyüme istihdam, ihracat odaklı anlayışla önümüze çıkan siyasi engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ediyoruz.

- Bugüne kadar pek çok alanda ülkemizi hedefine ulaştırdığımız gibi dünyada ilk 10’a girmesini de başaracağız, sağlayacağız.

- Uygulamalarımızın merkezinde daima istihdam yer aldı, bakın işsizlik azalmaya devam ediyor.