CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda katıldığı hemen her programda Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilere cevap vermeye başladı.

Erdoğan, en son dün partisinin grup toplantısında "Son haftalarda bir şey dikkatimi çok çekiyor. Bu CHP mensupları tweet yarışındalar. Yatıyorlar kalkıyorlar 'damat da damat' diyorlar. Damat kadar taş düşsün başınıza. Berat Bey'in attığı adımları CHP hiçbir zaman yapamamıştır" ifadelerini kullandı.

KULİSLERİ HAREKETLENDİREN İDDİA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Erdoğan'ın dünkü konuşmasında Berat Albayrak ile ilgili kısmın yazılı metninde yer almadığından bahsederek konuşmanın Meclis kulislerinde Berat Albayrak'a yeni görev verileceği şeklinde yorumlara neden olduğunu belirtti.

ALBAYRAK GÖREVDEN AF TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Berat Albayrak, 8 Kasım 2020'de sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden af talebinde bulunmuş ve bir gün sonra İletişim Başkanlığı "Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir" açıklamasını yapmıştı.