CiddiGazete- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Danıştay’ın Andımız kararına ilişkin açıklama yaptı.

Davutoğlu, "Milletimizin ortak vicdanı ve sözü olarak İstiklal Marşı varken tek parti döneminin tektipleştirici sloganlarına ihtiyaç yoktur" dedi.

BAHÇELİ: PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBA

Siyasette tartışılan öğrenci andı ile ilgili Danıştay kararını değerlendiren Devlet Bahçeli, Andımız'la ilgili kaldırma kararını ortağı AKP vermiş olmasına rağmen, faturayı Danıştaya kesti. Gelişmeyi "Pimi çekilmiş bomba" olarak nitelendiren Bahçeli, "Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 'Türküm' demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır" ifadelerini kullandı. AKP'nin Türklük'le arasına mesafe koyduğu biliniyor.

KILIÇDAROĞLU: ANDIMIZ'IN HANGİ CÜMLESİNDEN RAHATSIZSIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bahçeli'ye de seslenmek istiyorum. Sayın Erdoğan, Andımız'ın hangi cümlesinden rahatsızdır? Çıkıp açıklasın. Sayın Bahçeli, Erdoğan'ı değil, Danıştay'ı muhatap alıyorsa muhatap aldığı yer yanlıştır. Sen Erdoğan'ı değil, Danıştay'ı suçluyorsun" demişti.

Parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce ise Kılıçdaroğlu ile benzer bir şekilde, "Sadece Danıştay’ı eleştirmek şark kurnazlığıdır" ifadelerini kullandı.