CiddiGazete- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği "Anayasa Mahkemesi" düzenlemesine değinerek şunları söyledi:

"Arada bir kafalarına yatmayan demokratik kararların çıktığı Anayasa Mahkemesi'ne bile tahammülleri yok.

Anayasa Mahkemesi, parlamenter sistemin bir kurumuymuş, yeni bir sisteme ihtiyaç varmış. Yeni mi fark ettiniz bunu? Niye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bir düzenleme getirmediniz?"

"YENİ ANAYASA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Davutoğlu güçlendirilmiş parlamenter sisteminin temel ilkeleriyle birlikte ilk lansmanını büyük kongrede yapacaklarını belirterek, yetkin isimlerle yeniden kalıcı ve demokratik anayasa için de çalıştıklarını vurguladı.

"HALKBANK DAVASI BAHARA KALDI"

ABD'deki Halkbank davasının nihai kararının bahara kaldığını da aktaran Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Niye biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti üzerinde demoklesin kılıcı gibi bir davayı sürdürmek. Ben buradan çağrıda bulunuyorum. Zarraf denilen sahtekar, ihanet etmiş adam, Türkiye'de yargılanmalı cezası Türkiye'de verilmeli. Türkiye'de işlenen bir suçun cezası, Türk mahkemesi tarafından verilir. Türkiye'nin kaderi New York mahkemesinin elinde olamaz. Türk kamu bankalarının kaderi de onurlu Ankara mahkemelerinin elinde olmalı, Türk mahkemeleri karar vermeli."