CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, önceki gün Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Genel başkanların öncelikli konusunu güçlendirilmiş parlementer sistem çalışması oluşturdu. Genel başkanlar, kurmayları tarafından hazırlanan güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını 28 Şubat'ta kamuoyuna deklare etme kararı aldı. Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının 2023 seçimlerini kazanması halinde nasıl güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğine yönelik stratejiler de belirlendi.

İTTİFAK YERİNE, KOALİSYON TALEBİ!

Toplantıda genel başkanların, "Türkiye'yi bu kutuplaşma girdabından çıkartacağız. Bunun için de güven veren bir sistem, bir hukuk devleti inşa edeceğiz" görüşünde mutabık kaldığı belirtilirken, 2023 seçimleri öncesinde ekonomi, hukuk, dış politika ve eğitim gibi önemli alanlarda da birlikte çalışma yürütülmesi uygun görüldü. Daha önceki görüşmelerde, "ittifak yerine koalisyon protokolü" istediği belirtilen Ahmet Davutoğlu'nun önerisi karşılık bulmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çok verimli bir toplantı oldu. Liderler düşüncelerini bütün açıklığıyla dile getirdiler. Altı lider tarihi bir görev üstlendik" dedi.