CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün video konferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin AKP teşkilatıyla bayramlaşma programında, "Milletimize söz verdiğimiz şekilde pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kontrollü normalleşme takvimi detaylarının “tam kapanma” uygulamasının sona ereceği 17 Mayıs Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısının ardından açıklanacak olmasına tepki gösterdi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni normalleşme kararlarını açıklamak için neden pazartesi gününü bekliyorsunuz? Sizin göreviniz millete hizmet mi, millete eziyet mi? Eğitim ne olacak? Dükkanlar, restoranlar açılacak mı? Neresi kapalı, neresi açık olacak? Plansız, programsız ülke yönetilemez!” ifadelerini kullandı.