CiddiGazete- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

KILIÇDAROĞLU’NA CEVAP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen Erdoğan, "Ne diyor; 'Uyuşturucu kaçakçılarına, organ mafyasına vergi'. Bu ne demek biliyor musunuz, 'Uyuşturucu satıcılığı yapabilirisiniz, organ mafyası olarak örgütler kurabilirsiniz'. Ya sen ne yapıyorsun, farkında mısın? Bu ne sapkınlıktır. İstikametini tamamen şaşırmış" diye konuştu.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD ile ilişkileri değerlendiren Erdoğan, "Yeni yılda ABD ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açmayı istiyoruz. ABD'nin yeni başkanı Biden'ın Türkiye-ABD ilişkilerine gereken ilgiyi göstereceğine inanıyorum. Bize bir adım gelene biz koşarak gittik. Bugün de aynı iyimserliği muhafaza ediyoruz" dedi.

BURS VE KREDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burs ve kredilere ilişkin, "Üniversite öğrencilerine müjde vermek istiyoruz. Burs miktarını belirledik. Lisans öğrencilerine 650 lira, yüksek lisansta 1300 liraya, doktorada ise 1950 liraya çıkarıyoruz" diye konuştu.

AİHM'E 'DEMİRTAŞ' TEPKİSİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) HDP'nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, "Derhal serbest bırakılmalıdır" yönündeki kararına tepki gösteren Erdoğan, "AİHM'in Demirtaş kararına da değinmek istiyorum. Bizim mahkemelerimizin yerine geçecek karar veremez. Mahkemelerimizce bu karar değerlendirirlier. AİHM kararı iç hukuk yolları tükenmeden almıştır. Tamamıyla bu adımlar siyasidir. Bunun da gereğini ve gerekçesini biliyoruz. Bu karar çifte standarttır, iki yüzlülüktür. Kobani'nin katili budur, Diyarbakır'da 53 gencimizin katili budur. AİHM sen anlamasan da biz anlatmaya devam edeceğiz. Aynı mahkemenin FETÖ davaları için takınacağı tavır da belli olmaya başladı" dedi.

aya başladı" dedi.