CiddiGazete- Edirne'de tutuklu bulunan HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki "terör teftişi" ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında söylediklerine, sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile cevap verdi.

Selahattin Demirtaş, "Sanırım MHP, son derece akıllıca bir muhalefet taktiğiyle AKP'yi adım adım bitiriyor. Bu arada kendileri de bitiyor ama olsun, Türkiye bu fedakarlığı asla (yani bir ay falan) unutmayacak" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 4 Ocak Salı günkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) başlatılan "terör teftişi" konusunda, teftişin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef almadığı ve almaması gerektiği yönünde açıklamalar yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı eleştirmişti.

Bahçeli, Kurtulmuş, Tayyar ve Arınç'a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"HDP KESİNLİKLE KAPATILMALIDIR"

"Türkiye, terörü bitirmeye, bölücülüğün beslendiği damarları kesmeye kararlıdır. Bu yüzden PKK'nın HDP sureti kesinlikle kapatılmalıdır. HDP, demokrasinin yüz karasıdır. HDP, Türkiye'ye çevrilmiş kanlı silahtır. HDP’yle ittifak kuran, HDP’nin yörüngesine giren, HDP’yle gelecek düşleyen hangi parti, hangi oluşum varsa suç ortağıdır, bölücülük çukurundadır.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Gabar'daki, Cudi'deki, Tendürek'deki, Bestler'deki, sınır ötesinin her noktasındaki muhkem kazanımlarımızı, muhteşem başarılarımızı TBMM'de kaybetmeye hakkımız olmadığı gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde pazarlık konusu yapmaya da hiç kimse kalkışmamalı, bunu aklından dahi geçirmemelidir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda işe alınan çok sayıda kişiden 557'sinin terör örgütleriyle irtibat ve iltisak içinde olduklarına dair yabana atılmayacak vahim bir iddianın üzerine gidilmesi, İçişleri Bakanlığımızın teftiş mekanizmasını çalıştırması bir hukuk gerçeği, bir idare marifetidir.

Bundan rahatsızlık duyanlar İçişleri Bakanımızı karalamaya yeltenenler kızarmaz gözleriyle, utanmaz yüzleriyle, uslanmaz yüzsüzlükleriyle Türkiye’nin karşı cephesi, Türk milletinin kripto hasımlarıdır.

Belediye'ye terörist almanın neresi milli iradenin hükmüdür?

Belediye’ye FETÖ'cüleri, PKK'lıları, DHKP-C'lileri, MLKP'lileri doldurmanın neresinde adalet, neresinde ahlak, neresinde vatan ve millet sevgisi vardır?

Çok ciddi iddialar teftiş, tetkik, sonrasında da tahkik edilmesin mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın başında müteferrika kavuğu vardır da imtiyaz mı kazanmıştır?

TAYYAR, ARINÇ VE KURTULMUŞ

'Lafı ortaya attım, isteyen istediğini alsın' diyen çürük yumurta, senin dilinin altındaki bakla nedir?

Özel teftişten dolayı endişeli ve üzüntülü olduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun tabi adaylığını güçlendirdiğini ifade eden, bizim de bu niyette olduğumuza yönelik kuşkularını paylaşan sulu gözlü siyasetçi sana soruyorum;

Siyasete devam etmek için CHP'de yer mi yapıyorsun?

Kaybettiğin itibarını Halk TV ekranlarında mı arıyorsun?

Önyargıyla teftiş sürecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla ilgili bir mesele olmadığını iddia edenler siz nasıl bir kafaya sahipsiniz?

Bununla iktifa etmeyip, “TSK’nın içerisinde bazı FETÖ’cülere karşı operasyon yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar” sorusuyla teftiş sürecini baltalamak isteyen, dönemin Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı töhmet altında bırakan saygıdeğer siyasetçi, senin varmak istediğin yer neresi, yapmak istediğin nedir

"EKREM İMAMOĞLU SORUMLU"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na terör örgütleriyle irtibat ve iltisaklı olanların alımında en alttan en üste kadar hiyerarşik zincirdeki herkes sorumlu değil midir?

Belediye Başkanı, kimlerin işe alınıp alınmadığını sormayacak mıdır?

Sordu ise bu teröristler ne arıyor diyemedi mi? Demedi ise suçludur. Biliyor da HDP korkusundan dolayı susmuşsa yine suçludur. Hiç haberi yoksa, daha tehlikelidir, o zaman da katmerli suçludur.

Anlayacağınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı her durumda sorumludur.

İddialar tevsik edilirse, suç sabit görülürse, tekraren ifade ediyorum; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bir saniye bile olsa makamını işgal edemez, etmemelidir.

ERDOĞAN-İMAMOĞLU KARŞILAŞTIRMASI

Sayın Cumhurbaşkanımızla görevdeki Belediye Başkanı'nı karşılaştırmak, 'bakın o da aynısını yaşamıştı, görevden alınmıştı' demek, soysuz bir kıyastır.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, okuduğu bir şiir yüzünden büyük haksızlıklara uğramış, görevden alınmıştı.

Bu anti demokratik ve faşist uygulamayı Türk milleti tashih ve tamir etmiş, nihayetinde Sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığına kadar taşımıştır.

Peki, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı şiir mi okudu? Hayır.

Gözünün üstünde kaşın var mı dendi? Gene hayır.

Terör örgütleriyle bağlantılı olanların Belediye’ye alınması konusunda iddiaların araştırılması, incelenmesi, ihtiyaç olursa da soruşturulması maksadıyla tecrübeli müfettişler görevlendirildi.

Ne var bunda? Yanlış olan nedir? Mağduriyet bunun neresindedir?

"GÖREVİNDEN ALINMASI ŞARTTIR"

Suç işlemiş, işlenmiş suçlara ortak olmuş, terör örgütüne mali ve siyasi destek sağlamış HDP'li belediye başkanları o halde niye görevden el çektirildi?

Hukukun üstünlüğü varsa, ki vardır ve kesindir, o zaman kamu görevi icra eden herkes yeri ve zamanı geldiğinde yaptıklarından veya yapamadıklarından dolayı hesap vermekle yükümlüdür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde suç işlenmişse, teröristler bir diyet programı kapsamında işe alınmışsa, bunun birinci derecede sorumlusu temsili olarak şube müdürü Ahmet, daire başkanı Mehmet değil; bal gibi, buz gibi Belediye Başkanı olan zattır.

Bu kapsamda herkes teftiş cihetiyle ulaşılacak sonucu beklemelidir.

Suç sabit görülür, suçlular tespit edilirse bundan sonraki etap mahkemelerdir.

Bu süre zarfında teröristlerin işe girdiği belge ve bilgilerle bir rapor formatına bağlandıktan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sadece mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevinden alınması şarttır, adaletin icabıdır, hitamında sorumluluk Büyükşehir Belediye Meclisi’ne aittir."