CiddiGazete- Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan, HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, avukatları aracılığıyla BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici'nin sorularını cevapladı. Demirtaş yaptığı açıklamada, İyi Parti ile HDP ilişkilerini de değerlendirdi.

HDP ile İyi Parti arasında "demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulmasını" öneren Demirtaş, "İyi Partili bazı siyasetçilerin faşizan söylemlerinin diyalog ve çözüm zeminini tahrip ettiğini" söyledi.

HDP ve İyi Parti arasında nasıl bir ilişki olması gerektiği sorulan Demirtaş, "HDP ve İyi Parti, birbirlerinin görüşlerini ve siyasetini kabul etmek zorunda değildirler" ifadelerini kullandı ve şöyle dedi:

"Demokratik teamüller çerçevesinde eleştirel bir diyalog ve ilişki kurulması gerektiğine inanıyorum. Fakat İyi Partili bazı ırkçı siyasetçilerin faşizan söylemleri, her türlü diyalog ve çözüm zeminini maalesef tahrip ediyor.

HDP'ye hakaret etmek, ayar vermeye kalkmak başka bir partinin temsilcilerinin haddi değildir, buna güçleri de yetmez. İsim vermeye gerek görmüyorum ama belli birkaç kişinin bana ve partimize karşı kullandıkları dilin Cumhur İttifakı'nın ötekileştirici, zehirli dilinden farkı yok."