CİDDİGAZETE

Alparslan Türkeş'in, 9 Şubat 1969'da kurduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nin, 50. kuruluş yıldönümü törenleri Adana'da gerçekleştiriliyor...

Başbuğ Türkeş'in 4 Nisan 1997'deki vefatından sonra koltuğa oturan Devlet Bahçeli, yarım asrı geride bırakan MHP'de bu zaman kadar büyük tartışmalara neden olan bir eksikliğin, AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından giderilmeyi düşünüldüğünü duyurdu.

Devlet Bahçeli, düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanı şahsımı telefonla arayarak, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ismini Alparslan Türkeş Üniversitesi olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade etmiştir" dedi.

Bahçeli, "Partimizin 50. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bugünde, böylesi heyecan verici bir düşünce, MHP mensuplarını ve dava arkadaşlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın böyle bir düşünce ve tasarrufu 50. kuruluş yıl dönümümüz için müstesna ve muazzez bir armağan olmuştur" dedi.

Şimdilik sadece düşünce aşamasındaki "müjde"nin seçim öncesi mi, sonrası mı gerçekleştirileceğini merak edilmeye başlandı.

Daha önce iki kez TBMM'ye gelen öneri, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin "red" oyuyla kabul edilmemişti.

DAHA ÖNCE İSMİ ÜNİVERSİTEYE VERİLMİŞ SİYASİLER

Rize: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Kayseri: Abdullah Gül Üniversitesi

Erzincan: Binali Yıldırım Üniversitesi

Zonguldak: Bülent Ecevit Üniversitesi

Konya: Necmettin Erbakan Üniversitesi

Isparta: Süleyman Demirel Üniversitesi

Aydın: Adnan Menderes Üniversitesi

Manisa: Celal Bayar Üniversitesi

Malatya: İnönü Üniversitesi

Ankara: Turgut Özal Üniversitesi