CiddiGazete- MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, HDP İzmir İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz ile ilgili de değerlendirmeler yaptı.

Bahçeli, saldırıyla ilgili şunları söyledi:

- HDP il binasına yapılan saldırı süreci başka bir noktaya taşımıştır. Saldırganın ifade tutanağı uyanık bir şuurla analiz edildiğinde meczup olmadığı, tek başına hareket etmediği, bilinçli bir şekilde eyleme geçtiği hemen fark edilecektir.

- Öyle bir gün seçilmiştir ki binada tek bir HDP'li yönetici yoktur. Hatta planlı bir toplantı da iptal edilmiştir. Tıpkı Ankara gar patlamasında, tıpkı Suruç katliamında olduğu gibi HDP'liler araziye uymuşlar, kayıplara karışmışlardır. Olayın vuku bulduğu gün, ne hikmetse çay servisi yapan şahsın yerine yardım amacıyla kızı binaya gelmiştir.

- Cinayete kurban giden Deniz Poyraz'ın masada yarım bıraktığı kağıt bardaktan içtiği çay ile yediği domates ve zeytin kısa süre içinde Türkiye aleyhtarlarının propaganda görseli olarak kullanılmıştır.

- Katilin ise bozkurt işareti yapan ve silah tutan halini resmeden fotoğrafları sanki bir yerlerde hazır bekletiliyormuş gibi anında servis edilmiştir. Yani bir taşla daldaki birden fazla kuşun vurulması hedeflenmiştir.

- Soruyorum, bu katil gerçekte kimdir? HTS kayıtları çıkarılmış mıdır? Bağlantıları kimleri işaret etmektedir.

- HDP'yi masumlaştırıp partimizi, Cumhur İttifakı'nı ve Türk devletini suçlamak için bina edilen bu cinayetin önü arkası sonuna kadar araştırılmalıdır. Kim, ne biliyorsa, kimin elinde ne belge varsa emniyet güçlerine teslim etmek durumundadır.

- Kılıçdaroğlu, "Deniz'i öldürdüler, istiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasın" sözlerini neye dayanarak söylemiştir? Bu olayın sonucunda Türkiye'ye haydut devlet durumuna düşürmek isteyenler olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu ne dediğinin şuurunda mıdır, aklı başında mıdır?

- Türk devleti egemen ve haysiyet sahibi bir devlettir. Katil ithamlarıysa soysuzluktur. Öldürülen Deniz Poyraz'ın kim olduğunu ben size söyleyeyim. PKK'nın kırsal katılım sorumlusu, şehirden dağa çıkmak isteyen PKK sempatizanlarını terör kamplarına sevk eden halkanın içinde yer alan milis işbirlikçisidir.

- Babası ise duyan herkesi şok eden açıklamalarda bulunmuş. Bir nevi canlı bomba gibi patlamıştır. Dağda bir aslan biliriz, o da şerefli Türk askerimizdir.