CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vazgeçti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'li McKinsey şirketine verdiği destekte yalnız kaldı!

İlk kez Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ABD'li McKinsey şirketine ekonomi yönetiminin verilmesine gelen tepkilere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki göstermiş ve "Mckinsey IMF değil, Duyun-u Umumiye hiç değil" diyerek sahip çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün, "Danışmanlık hizmeti almayacağız, biz bize yeteriz" sözleri ile Bahçeli, Yahudi'lerin yönettiği ABD'li McKinsey konusunda yalnız kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelen eleştirileri dikkate alarak McKinsey ile çalışılmayacağını açıklamasının ardından, muhalefete tepki gösteren ve McKinsey'e sahip çıkan isimler ve açıklamaları gündeme geldi. Bunlardan biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ydi. Bahçeli, McKinsey’e tepki gösterenleri sert bir dille eleştirmiş ve bu anlaşmaya twitterdan yaptığı seri paylaşımlarla destek vermişti.

Amerikalı şirket McKinsey ile çalışılmayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem damadı ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı, hem ittifak ortağı Devlet Bahçeli'yi hem de hükümete yakın medyadaki köşe yazarlarını zor durumda bıraktı.

BAHÇELİ ŞİMDİ NE DESİN?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, McKinsey konusu ile ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda McKinsey’i IMF ve Duyun-u Umimiye’ye benzetenlere sert tepki göstermişti. Bahçeli şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mckinsey IMF değil, Duyun-u Umumiye hiç değil. Sorsanız ne IMF’den anlarlar, ne de Duyun-u Umumiye’yi bilirler. Cehalet varsa ihanet tetiktedir, buna da kafaları basmaz.

Muhalefet etmek önüne geleni karalamak, gördüğüyle kavgaya tutuşmak değildir. Muhalefet marazi olursa, muvaffakiyet hüsran olur.

Türkiye’ye yabancı yatırım çekilsin isteniyorsa, küresel ekonomik saldırının toz bulutunun dağıtılması arzulanıyorsa, gerek ve ihtiyaç duyulan konularda icra yetkisi, kredi verme durumu, dayatma ve şantaj planı olmayan bir denetim şirketiyle anlaşmak niye yanlış olsun ki?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları karşısında henüz açıklama yapmayan Balgat'ın konuyla ilgili değerlendirmesi ittifaka bakış açısını da ortaya koyacak.