CiddiGazete- Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada gençlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu, öğüt verdi.

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, Habertürk TV'de katıldığı programda, Bahçeli'nin konuşmasının yanısıra, siyasetçilerin gençlere karşı yaklaşımını da değerlendirdi.

Bayrakçı, "Sayın Bahçeli'nin konuşmasını dinleyen genç oranı, gerçekten ölçseniz yüzde 1 bile çıkmaz ama Bahçeli konuştuğu için değil. Bu siyasetçiler için genelde de böyle" dedi.

İşte Hakan Bayrakçı'nın ilginç değerlendirmesi:

- İçerik olarak gayet ahlaki, öğretici, gerçekten faydalı bir konuşma. Fakat, ben olaylara hep gerçekçi bakmayı tercih ederim.

- Nedir bu gerçekçilik? Sayın Bahçeli'nin konuşmasını dinleyen genç oranı, gerçekten ölçseniz yüzde 1 çıkmaz ama Bahçeli konuştuğu için değil. Bu siyasetçiler için genelde de böyle.

- Gençler siyasetçiler ne diyor diye dinlemiyorlar.

- Gençleri kanalize etmek, öğretmek, eğitmek, doğru yönlendirmek bu tür konuşmalarla kifayet etmiyor; dinlemiyorlar…

- Siyasetçileri pek dinlemiyorlar. Siyasete büyük ölçüde uzaklar. Ancak siyasette çok marjinal bir şey olduğu zaman ilgilerini çekiyor.

- Nedir o marjinallik? Ya ilginç bir laf edilecek herkes onu tartışacak, ya da çok ilginç bir etkinlik yapılacak ve 'aaa ne oluyor' diye o etkinliği izlesinler.

- Gençlerin dünyasını anlamamız lazım.

- Benim vurgulamak istediğim; biz gençliği oturup da böyle anlatarak, 'Çocuklar, gençler, arkadaşlar bak beni dinleyip' deyip 20 dakika konuşayım, bunun 1.5 dakikası onlara ilginç gelen cümlelerimi dinlerler, 18.5 dakikasını kafalarında yarattıkları o başka dünyayı düşünerek geçirirler.

- Nedir o dünya? O dünya; hoşumuza gitsin, gitmesin dijital dünya.

- Bunu 'Yanlış yapıyorsun' diye çözemeyiz. Orada ne bakıyor, ne takip ediyor, burada ne var? Onu tanzim etmek lazım.

- Burada ne var; sosyal medya var, haber dünyası var internette… Haberlere de oradan bakıyorlar ama haberlere ayırdığı süre 3.5 dakikaysa, karpuzun nasıl kesildiği dahil, orada 6 dakikalık video yapmış adam, 6 dakika onu izliyor.

- Bunları anlayacağız, bu gerçekleri keşfedeceğiz.

- Yeni dijital dünya bu. Yeni yaşamları, dünya vizyonları bu pencereden oluşuyor...

- Gençliğe hitap edecekseniz, 3 dakikalık, 5 dakikalık, 7 dakikalık ama öyle konuşarak, onlara birşeyler öğreten videolarla değil, onlara hitap eden görüntüsüyle, görselliğiyle üslubuyla, tarzıyla... Çok ince bir konu. Bu sadece pedagogları ilgilendirmiyor.