CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezileri kapsamında Ardahan’ın Göle ilçesi ile Kars’ın Arpaçay ilçesini ziyaret etti.

Meral Akşener, Göle ziyaretinde kendisine sorunlarını anlatan esnafın videosunu, sosyal medya hesabından, “Türkiye'nin dört bir yanında şahit olduğumuz gibi, Göleli kardeşlerimiz de bu zor zamanlarda devletini yanında arıyor. Ama her fırsatta devlet ciddiyetine davet ettiğimiz sayın Erdoğan ise içinde bulunduğumuz devlet krizinin öznesi olmakta ısrar ediyor...” notuyla paylaştı.

Göleli esnaf, Akşener’e şunları söyledi:

‘BU HÜKÜMET BİZİ BİTİRDİ’

“Bu hükümet bizi bitirdi. 20 yıldır bizi bitirdi. Göle gibi yerde 7 tane, 8 tane BİM, ŞOK var. Pandemi dönemindoe bir gün ben sabah saat 10.00’da açtım, 5’e kadar 2 sigara sattım. Biri veresiye gitti, birisi kaldı.

Süleyman Demirel, makamı cennet olsun, Isparta’da millet dedi ki, ‘Başkan, siz bize bir şey, fabrika yapmadınız.’ Parmağını uzattı, askeriyeyi gösterdi. Dedi ki, ‘Ben size dumansız fabrika yapmışım.’

Bizim Göle’ye git, Göle’de askeriye yerini şimdi sökmüşler, onun demirini yemek istiyorlar ve de yediler. Gidin bakın.

Artı Göle’de bir defa kuraklık yetti. Sel var, felaket var. Git şimdi ot yok. O hayvanlar aç. Yani sen görsen dersin, ‘Orada biraz ot yolayım. O hayvana vereyim azıcık.

Yani ne yapacağımızı şaşırmışız. Bak 3 yıl devlete vergi veriyorum. Hâlâ daha veriyorum. Devlet 1 ay bakmadı, 1 ay! Bir kuruş devletten faydalanmadım. Böyle bir devlet olur mu? AK Partili olanlar zaten karada... Bilmiyorlar ne yaparlar? Yani ne yaptığını yani.

Ben sizi burada gördüm. Başka kimse gelmedi başkanım. Başka yani bir AK Partili veyahut da bir kimse gelmedi. Derdimizi, sorunumuzu dinlemedi. Yani böyle bir zulüm olmaz. Ya biz Türk bayrağı altında yaşıyoruz. Hani demiş, ‘Devletsiz millet olmaz, milletsiz, devletsiz millet olmaz.’ Devlet, milletin yanında yok ki. Ne yapacağız? Bize bir yol gösterin.”

‘TARIM BAKANI NE İŞE YARIYOR?’

Meral Akşener’in Göle ziyaretine ilişkin, İYİ Parti’in resmi Twitter hesabından, “Maliyetlerin altında ezilen çiftçilerimiz toprağına küsüyor, direnenlerin de arazisine çökülüyor. Hepimiz gibi Göleli vatandaşlarımız da bir şeyi merak ediyor; ‘Tarım Bakanı ne işe yarıyor?’ mesajı paylaşıldı.

‘ÇİFTÇİNİN DERDİ BİRLE, İKİYLE BİTECEK GİBİ DEĞİL’

İYİ Parti’nin Twitter hesabından Akşener’in Kars’ın Arpaçay ilçesindeki temaslarına ilişkin video ve fotoğraflar da paylaşıldı. Arpaçaylıların dertlerini anlattığı videoda şu ifadelere yer verildi:

“Sayın başkanım, işletmelerimizi küçülttük. Küçülttüğümüz kadar küçülttük. Artık bir yere kadar. Buna biraz zamanınızı ayırın. Medyaya bizler sesimizi duyuramıyoruz. Sizden ricamız sesimizi ilerilere duyurun. Halimizin ne olduğunu biliyorlar. Saman pahalı, girdiler pahalı, yem pahalı. Hayvanımız para etmiyor. Yalnız derdi olan çoktur ama çiftçinin derdi birle, ikiyle bitecek gibi değil.

‘ARPAÇAY’DA ECZANE YOK’

Sayın başkanım, eczane, Arpaçay gibi yerde bir eczane yok. Ben Kars’a gittim ilaç için. Çok mağdur durumdayız. Sayın başkanım buna yardımcı olun. 4 aydır eczanemiz yok. Mağdur olduk.

ÇİFTÇİNİN KREDİ BORÇLARI

Cebimizde paramız yok. Hayvanımız satılmıyor. Arpa yok, saman yok, yem yok. Hayvanımız elimizde kaldı, satamıyoruz. Benim 50 tane toklum var. 7 ton arpa yiyor. Satamıyorum. Bir sürü de borcum var. Hem de bankadan 25 milyar, Halk Bankası’ndan kredi çektim. Ödeyemiyorum, icralık oldum. Bunu bir dile getirin. Yardımcı olun.

Sayın başkanım, çiftçinin tamamının bankalara kredi borcu var. Şimdi medyada çıkıp diyor ki, ‘Yüzde 21’le kredi veriliyor.’ Asıl kredi çekmeye geldiğinde yüzde 50 – yüzde 49’lara varıyor bizim kredilerimiz. Bu kredilerin altından artık bizler çıkamıyoruz. Esnafın derdi birse, çiftçinin derdi bindir sayın başkanım.”

‘ANLAMALARINI BEKLEMİYORUZ’

İYİ Parti Twitter hesabından ayrıca, “Kars’tayız… Arpaçay'daki kasap dükkânının 45 bin liralık veresiye defterindeki; ‘Sayenizde defterimiz kapandı.’ yazısını, Sarayda oturup smoothie içenlerden anlamalarını beklemiyoruz. Ama merak etmeyin, bu çarpık düzeni değiştirmek için geliyoruz” mesajı da paylaşıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’i makamında ziyaret etti.