AKP Isparta Milletvekili ve Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel, "2012 yılında Fethullah Gülen’i Amerika’da o günün şartlarında ziyaret ettim" dedi.

Isparta Milletvekili ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, Karar gazetesi yazarı ve eski Ak Parti Milletvekili Mehmet Ocaktan'ın dün yazdığı köşe yazısında kendisi hakkında söylediği, "Bu vekilin herkeste olmayan çok önemli bir özelliği daha var, halis muhlis FETÖ’cü olması." ifadeleri hakkında bir açıklama yaptı.

Özel, kendisinin FETÖ’cü olmadığını belirtmeye çalışırken 2012 yılında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini itiraf etti. Özel, 'Amerika’da o günün şartlarında Gülen'i ziyaret ettim' dedi.

'GÜNÜN ŞARTLARINDA ZİYARET ETTİM'

Özel’in Karar gazetesi Mehmet Ocaktan’ın bugünkü köşe yazına taşıdığı açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

“Her zaman onuruna ve şerefine nail olduğum AK Partimizin kurucu il başkanlığı görevinin ardından dört dönem milletvekilliği ve şu anda da Parti Genel Merkezinin Yüksek Seçim Kurulu temsilciliği ile devam etmektedir. 2012 yılında Adalet Bakanlığı’nın resmi bir programı için gittiğimiz Amerika’da o günün şartlarında o şerefsiz mahluka, terörist başına gerçekleşen ziyareti bu günlerde gündeme getirmek haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir. Bu kadar açıklamanın yeterli olduğunu düşünüyor, siyasi hayatım boyunca söylediğim bir söylemi burada paylaşarak sözlerime son vermek istiyorum. ”Bizim davamızın adı berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun.”

ÖZEL DE OCAKTAN DA AYNI TAVANIN BALIĞI

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Fetöcü olduğunu ileri sürdüğü AKP milletvekili Recep Özel'den helallik istediğine dair bir yazı kaleme aldı.

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, Fetöcü olmakla suçladığı AKP milletvekili Recep Özel'in kendisini telefonla aradığını söyledi. 13 Mayıs'taki yazısında AKP milletvekili Recep Özel'in Fetöcü olduğunu belirten Ocaktan, bugünkü yazısında Özel'e dair sert üslup kullandığını ifade etti.

Bugün yayınlanan 'Siyasetin dilindeki sükunet birlikteliği zenginleştirir' başlıklı yazısında Recep Özel'e karşı kullandığı üslubun sert olduğunu belirten Ocaktan, özeleştiride bulundu.

Yazısında AKP milletvekili Özel'in Fetö lideri Fethullah Gülen'le görüştüğünü dile getirmesine rağmen Özel'e karşı sert bir dil kullandığını belirten Ocaktan, Özel'den helallik istedi.

AKP milletvekili Recep Özel'in Fetöcü olduğunu belirten yazısından ötürü Özel'den helallik isteyen Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti Isparta milletvekili Recep Özel aradı ve Pazartesi günkü yazımda kendisiyle ilgili kullandığım “FETÖ’cü” ifadesinden dolayı sitemlerini iletti. Hakkaniyetli olmak gerekirse, bu tanımlama maksadını aşan bir ifade olmuştur. Kendisiyle yakinen tanışmam, kendisine karşı kişisel bir tavrım olamaz. Ancak belirtmem gerekiyor ki geçmişte Fetullah’la bir şekilde ilişkisi olmuş, ya da onu ziyarete gitmiş siyasilerle ilgili haberleri görünce itidalimi kaybediyorum ve bu örnekte de olduğu gibi maksadını aşan bir durum ortaya çıkabiliyor. Evet Recep Özel, Fetullah’ı ziyarete gitmiştir, ancak benim “FETÖ’cü” ifadesini kullanmam doğru olmamıştır, bundan dolayı özür beyan ediyor, helallik diliyorum."