CiddiGazete- MHP'deki genel kurul sürecinde "Talebem" deyip referans verdiği Meral Akşener'le İYİ Parti'nin kuruluşunda da birlikte olan, Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak, çok sert bir veda mektubuyla İYİ Parti macerasını noktaladı.

12 Eylül döneminde Mamak Askeri Cezaevi'nde en ağır işkenceleri gören isimlerden biri olan Durak yaptığı açıklama, "Bugün 78 yaşımdayım! Osman Bölükbaşı, Alparslan Türkeş, Dündar Taşer, Gün Sazak, Galip Erdem, gibi Türklük davasının kutupları olan değerli büyüklerimle omuz omuza yürüme şerefine nail olduğum siyaset hayatımda, siyasetin cüceleriyle devam etmeme kararı almış bulunmaktayım" dedi.

İşte İYİ Parti içindeki ülkücülerin kopuşlarını hızlandıracak o yazı:

Siyaset hayatım tesadüflerle başlamadı. Çok büyük bir çaba sarfettim, sarfettiğim bu çabanın hiçbir noktasından pişman olmadım ve hiçbir cefasından da kaçmadım.

Yılma Durak veya "Doğunun Başbuğu" olmaktan ziyade ülkücü olarak bir ömür geçirmek çabasında oldum. Yüce Rabbime şükürler olsun ki onun huzurunda secdeye baş eğmekten başka bir yön bulmadım.

“Allah var gam yok" dedim ve O neylerse güzel eyledi.

10 yaşımda Erzurum sokaklarında koltuğumun altında babamın çıkarmış olduğu Demokrat Doğu Gazetesi'ni satarak başladığım kutlu davamda Başbuğum Alparslan Türkeş'in de dediği gibi siyaset çizgimde hiçbir kırıklık olmadan bugün siz değerli ülküdaşlarımın gönüllerinde hiçbir makamdan daha değerli olmayan bir makamda yer edindim.

Hayvan mükemmeldir birşeyi yapar ama mükemmel yapar, kuş mükemmel uçar, arı mükemmel bal yapar, balık mükemmel yüzer... İnsan ise herşeyi yapar ve noksandır. Benim de noksanlıklarım olmuşsa insan oluşumdandır. Haklarınızı helal ediniz.

Bugün 78 yaşımdayım! Osman Bölükbaşı, Alparslan Türkeş, Dündar Taşer, Gün Sazak, Galip Erdem, gibi Türklük davasının kutupları olan değerli büyuklerimle omuz omuza yürüme şerefine nail olduğum siyaset hayatımda siyasetin cüceleriyle devam etmeme kararı almış bulunmaktayım.

Ülkücü şehitlerimin aileleri ve gazilerim bana haklarını helal etsin. Onlar sayesinde bu topraklar VATAN olmaya devam etmiş, AY-YILDIZLI bayrağım Türk Yurdunda dalgalanmaya devam etmiştir.

VATAN SAĞOLSUN kelâmından daha değerli bir prensibim olmamıştır.

VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN.

Yılma Durak