CiddiGazete- Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi, Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın "Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz var mı? Dolarla bir işiniz var mı" sözlerine hazırladığı video ile cevap verdi.

DEMİRÖREN'İN ALDIĞI KREDİYİ DE HATIRLATTILAR

"Çiftçiye değil tüpçüye verilen kredilerle medyayı inşaa ettirdiğiniz kamu bankalarının pozisyon açığı olarak 12 MİLYAR DOLAR borcu var" denilerek Ziraat Bankası'nın Doğan Medya Grubu'nu satın alan Yıldırım Demirören'e verdiği 675 milyon dolarlık krediye de göndermede bulunulan Gelecek Partisi'nin videosunda Berat Albayrak'a şu sözlerle cevap verildi:

"Evet sevgili bakan dolar borcumuz var. Haberiniz olmayabilir ama oturduğunuz bakanlık koltuğu yani kamunun döviz borcu 110 MİLYAR DOLAR.

Vatandaşımız dediğiniz gibi lüks otomobillere binmiyor. Ancak binmediği arabalarla geçmediği köprülerden yani kamu özel işbirliği projelerinden 145 MİLYAR DOLAR borcu var.

95 MİLYAR DOLAR parayı erittiğiniz gibi Merkez Bankası'nın bilanço pozisyon açığı olarak 40 MİLYAR DOLAR borcu var.

Çiftçiye değil tüpçüye verilen kredilerle medyayı inşaa ettirdiğiniz kamu bankalarının pozisyon açığı olarak 12 MİLYAR DOLAR borcu var.

Hazinemizin kendi vatandaşlarına bile 25 MİLYAR DOLAR borcu var. Hal böyle olunca 7.20'den 7,30'a çıkan her 10 kuruşta bu devletin milletin kasasından 40 MİLYAR TL buharlaşıyor.

Anlamanızın için sevgili bakan açıklayacak olursak her 10 KURUŞTA pandemi sürecinde vatandaşa verdiğinizden 4 KATI FAZLA para yok oluyor. Kısacası hepimizin dolar borcu var. En çok da sizin."

Gelecek Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ise şöyle:

"Sevgili okur;

Bu videoyu hazırlamaya karar verdiğimizde dolar 7.20 TL

Kurgusunu bitirdiğimizde 7.30 TL

Yayınladığımız dakikada ise 7.39 TL oldu

Bu arada; Dolar borcumuz olmadığı ise külliyen yalan."