CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Kayseri Sanayi Odası'nı (KAYSO) ziyaret etti.


Kılıçdaroğlu, KAYSO ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.

KTO ve KAYSO’daki görüşmelerinin yanı sıra dün de TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’yi aradığını ve artık herkesin konuşması gerektiğini söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ekonomik gidişin pek parlak olmadığını vurguladı.

Ciddi sorunlar olduğunu, dövizin, doların kontrol edilemediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hükümet büyük bir kayıtsızlık içinde. Türkiye’nin yönetilmediğini, savrulduğunu görüyoruz" dedi.

Dün gelişen olayların toplumdaki kaygıyı artırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi yönetenler, ülkeyi seviyorlarsa insanlara, ticaret erbabına, sanayiciye, çiftçiye, esnafa kısacası 84 milyona saygı duyuyorlarsa bir an önce seçim sandığını milletin önüne getirsinler. Emin olun sandık geldiği andan itibaren döviz de düşer. Bunu bilmelerini isterim" ifadelerini kullandı.

‘NEDEN KORKUYORLAR?’

CHP lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin daha büyük sıkıntılara girmeye zamanı da yoktur, tahammülü de yoktur, doğru değildir. İşsizliğin geldiği noktaya bakın. Dolayısıyla bu atmosfer Türkiye'yi daha kötüye götürür. Daha kırılgan bir ekonomi istemiyoruz, daha güçlü bir Türkiye istiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye'nin yolu da milletin iradesine başvurmaktır. Milletten kimse korkmasın, millet bizim milletimiz, onun sağduyusuna da güvensin. Kendileri eğer çok güzel şeyler yaptıklarına inanıyorlarsa ki öyle söylüyorlar, o zaman neden korkuyorlar, neden çekiniyorlar, sandığı getirsinler, 5 yıl daha yetki alsınlar, ülkeyi yönetsinler. Eğer vatandaş güvenmiyorsa zaten değiştirecektir.

Baskıyla, terörle Türkiye'nin önünü kesmek, demokrasinin önünü kesmek doğru değildir. En büyük arzumuz budur, bir an önce seçim, bir an önce seçim. Sandığın milletin önüne getirilmesi lazım.”

TÜSİAD GÖRÜŞMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’yi arayarak görüştüğünü, artık herkesin konuşması gerektiğini ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"TÜSİAD Başkanı'nı aradım. Ülke yangın yeri. Aklî melekelerini kaybetmiş bir şahsın ülkeyi intihara sürüklemesini mi seyredeceğiz? Herkes konuşmalı artık, herkes! Seçim istiyoruz. Erdoğan ve Bahçeli’nin tek yapması gereken, kendilerinin gitme olasılığını millete göstermeleridir.
Bu Saray Hükümeti artık kangrenli bacaktır. Susma zamanı değil, vatanını seven herkes konuşmalı. Tüm vücut kangren olduktan sonra, konuşsanız da bir anlamı olmayacak. Utancı giden kimsenin kalbi ölürmüş. Bu Saray ve şürekasının utanması yoktur, kalbi yoktur. Bu zulmü bitireceğiz!"