Türk askerine "Eşek" diyen Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, toplumun her kesiminden büyük tepki gördü. Genel Kurmay Başkanlığı bugün, Alan hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Söylemleri büyük nefretle karşılanan Murat Alan, Türk askerine sevgi duyan bir grubun da bugün fiziki tepkisine maruz kaldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yakın zamanda gerçekleşen diğer saldırıları görmezden gelirken, Türk askerine hakaret eden yandaş Akit çalışanına sahip çıkarak tepki mesajı yayınladı.

Altun mesajında, "Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Şiddet hiçbir koşulda tasvip edilemez. Konunun takipçisiyiz. Herkes bilmelidir ki bu saldırının failleri adalet önünde hesap verecektir" dedi.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranlar serbest bırakıldı...

- Yazar Yavuz Selim Demirağ'a saldıranlar serbest bırakıldı...

- Yazar Sebahattin Önkibar'a saldıranlar serbest bırakıldı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve gazeteciler Yavuz Selim Demirağ ile Sebahattin Önkibar'a saldırı gerçekleştiren zanlılar gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış, yandaş medya tarafından da kendilerine övgü yağdırılmıştı.

"BU ÇİFTE STANDARTA TEPKİ VERİRİM"

Fahrettin Altun'un bu tavrına tepki AKP'ye yakın kalemlerden Cemile Bayraktar'dan geldi. Bayraktar, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"AKiT TV’den Murat Alan’a çok geçmiş olsun, ülkede her hafta farklı kesimlerden gazeteciler saldırıya uğruyor, bu kabul edilemez. Aynı şekilde Alan saldırıya uğrayınca devletin açıklama yapıp, diğer gazetecileri dövenlerin serbest kalmasının kabul edilemeyeceği gibi.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'ı öldüresiye döven 6 kişi serbest bırakılıyor ve yine bir gazeteci arkadaşımız saldırıya uğrayınca Fahrettin Altun ‘sorumlular hesap verecek’ diyorsa, bu çifte standarta tepki veririm. Güvenlik konusunda devletimiz hepimize eşit olmalı.

Yani lütfen bana ‘muhalif oldun’ diye kızmayın, muhalif olunacak işler yapmayı bırakın, iyi şeyler yapın alkışlayalım."