CiddiGazete- Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Ankara Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzüntüsünü belirterek, "Bıraktıkları ilkeler benimsediğimiz ilkelerdir" açıklaması yaptı. Ecevit, vasiyeti üzerine Devlet Mezarlığı'na eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedildi.

Cenazeye katılan Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset dünyamızın önemli bir aktörünü sonsuzluğa uğurluyoruz. Hepiniz üzüntülüyüz. Rahşan Hanım, siyaset dünyamıza eşi Ecevit ile birlikte demokrasi, hukuk açısından uzun bir mücadele başlattılar. Hakça bir düzeni bugün de arıyoruz, aramaya da devam edeceğiz. İşçilerin haklarını birlikte aradılar. Aramaya devam ediyoruz. Birlikte hapse girdiler, işçilerin yoksulların haklarını birlikte aradılar. Bıraktıkları ilkeler benimsediğimiz ilkelerdir. Bir acı sebebiyle birlikteyiz. Gelen bütün milletvekillerine ve genel başkanlara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

BÜLENT ECEVİT'İN KABRİ AÇILDI

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ona karşı sevgisini anlatmak için "El ele büyüttük" şiirini yazdığı, Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden Rahşan Ecevit, 97 yaşında Ankara'da vefat etti. 14 yıl önce eşinin yanına defnedilmek istediğini belirten Rahşan Ecevit'in isteği yerine getiridi ve Bülent Ecevit'in mezarı açılarak, Rahşan Ecevit'in cenazesi, Devlet Mezarlığı'nda eşinin mezarına defnedildi.