CİDDİGAZETE

Mahalli seçimlere iki ay kala, partilerin belediye başkan adayları büyük ölçüde netleşti. Parti genel merkezlerinde yapılan değerlendirmelerde adayların çoğunluğu kesinlik kazanırken İYİ Parti Safranbolu'da, bir önceki seçimde MHP'den aday olan Mustafa Özata ismini tercih etti.

2014 seçimlerinde çok başarılı bir performans sergileyerek MHP'nin oylarını 2 bin 372'den 8 bin 169'a çıkartan Özata, bu kez İYİ Parti'nin Safranbolu Belediye Başkan Adayı oldu.

2014 seçimlerinde büyük bir başarıya imza atan Mustafa Özata, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla adaylığını duyurdu ve hemşehrilerinden destek istedi.

İŞTE ÖZATA'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"Sevgili arkadaşlarım, saygıdeğer Safranbolulu hemşehrilerim;

30 Mart 2014 seçimlerinde gösterdiğiniz destek ve teveccühle çok başarılı bir sonuç elde etmiş ancak seçimi alamamıştık.

Geçen süreç, “sevdamız Safranbolu” ile ilgili ne kadar doğru görüş ve fikirlere sahip olduğumuzu, öngörülerimizin ne kadar isabetli olduğunu hepimize gösterdi.

Maalesef güzide şehrimiz Safranbolumuz bir buçuk yıldır kayyumla yönetilmektedir. Bu durumun sorumlusu öncelikle iktidar partisi olmakla birlikte, Safranbolulular olarak hepimiziz.

Bizler, partizanlık uğruna mezarlarımızın, tüm anılarımızın olduğu, torunlarımızı yetiştireceğimiz ve nihayet mezarımızın olacağı şehrimize sahip çıkmazsak, her türlü olumsuzluğu kabullenmiş oluruz.

Şikayet edeceğimize, bu durumu değiştirmeye çalışmalı, Safranbolu’yu en iyi yönetecek adayı seçerek işbaşına getirmeliyiz.

Safranbolu halkının öngörü ve ferasetine güvenerek Safranbolu Belediye Başkanlığı'na İYİ Parti’den aday oldum.

Her görüşten hemşehrilerimin, parti ayırımı gözetmeksizin ortak akıl ve sağduyuda birleşerek "sevdamız Safranbolu"nun selameti için desteğini esirgemeyeceğine olan inancımla adaylığımın şahsım, ailem, hemşehrilerim ve ülkem için hayırlara vesile olmasını dilerim."

2014 YEREL SEÇİMLERİNDE SAFRANBOLU OY ORANLARI

AK PARTİLİ ESKİ BAŞKAN GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan, 2014 seçimlerinde Mustafa Özata'nın önünde 2 bin oy farkla seçimi kazanan AK Partili Necdet Aksoy, yolsuzluk iddiaları üzerine 22 Haziran 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.

Türkiye'nin önemli turizm bölgelerinden olan Safranbolu'yu, geçen süre zarfında, kayyum olarak atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer yönetmeye başladı.

Yolsuzluk gerekçesiyle görevden alınan eski belediye başkanı Necdet Aksoy'un AK Parti'den ihraç kararı, AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından kabul edilmedi.