AK Parti grup başkan vekili Mustafa Elitaş, HaberTürk'te katıldığı canlı yayında zor anlar yaşadı. Kübra Par'ın soruları karşısında birhayli terleyen Elitaş, yuvarlak cevaplarla soruları geçiştirmeye çalıştı. Par'ın Büyük Birlik Partisi'nin durumuyla ilgili soruya, "MHP ile ittifakı 7 Ağustos'tan sonra imzaladık. Her iki parti de birbirinin hassasiyetlerine özen gösteriyor" dedi. MHP'nin BBP'i cumhur ittifakının içinde istemediğini doğrulayan Mustafa Elitaş, "İttifak listestesinde ismi yazılmayacak ancak dışarıdan destekleyecek" dedi.

Elitaş, seçimlere girmeyen parti başkanlarını da eleştirdi. Her partinin demokrasi gereği iktidar olmak için kurulduğunu belirten Mustafa Elitaş, "Bir parti başkanı seçimlerden kaçar mı? Her parti başkanının seçimler için iddialı olması lazım. İktidar hedefi olmayan siyasi parti olur mu?" diye konuştu.

Bahçeli'nin erken seçim kararını açıklamasının kendileri için sürpriz olduğunu belirten Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımız da şaşırdı. Çünkü bizim kongrelerimiz devam ediyordu. Cumhurbaşkanımız vaktinde seçim derken Bahçeli'nin erken seçimi gündeme getirmesi şaşkınlığa ve kırgınlığa neden oldu. Cumhurbaşkanımız zor durumda kaldı" diye konuştu.