CiddiGazete- Açıkladığı enflasyon rakamlarıyla toplumun büyük kesiminin tepki gösterdiği TÜİK, Temmuz ayı maaş oranlarının da belirleyicisi olacak.

Yasal olarak ocak ve temmuz aylarında iki kez enflasyon oranında zam alan emeklileri önceki günlerde hükümet kanadından yapılan açıklamalar umutlandırmıştı.

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maaşların TÜİK'in açıklayacağı enflasyon rakamlarının üzerinde olacağı sinyalini vermişti.

BAKAN BİLGİN BİR KEZ DAHA BOŞA DÜŞTÜ

Erdoğan'ın açıklamasından sonra temmuz zamlarını değerlendiren Vedat Bilgin, "1 Mayıs'ta detayları açıklayacağız" bombasından sonra "Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek düzenlemeyi Türkiye gerçekleştirecek durumdadır" dedi. Bakan Bilgin, düzenlemenin sadece enflasyon farkından oluşmayacağını, tüm çalışanların sosyal konumlarını destekleyecek bir çalışma sürdürüldüğünü ifade etti.

Bilgin'in dünkü açıklaması, bugün AKP TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan tarafından boşa çıkartıldı.

UMUTLAR YENİ YILA ÖTELENDİ!

Erdoğan, Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, temmuz zamlarıyla ilgili şöyle dedi:

- Dar gelirlilerin ve ücretlilerin kaybını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz.

- Tüm imkanları seferber ederek, her bir insanımızın derdiyle dertleniyoruz. Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuzda enflasyon farkları ile rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında kapsamlı adımlar planlıyoruz.

- Önümüzdeki şubat, martla birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileyeceği için, attığımız adımların insanlarımızın hayatında önemini daha iyi görebileceğiz.