CiddiGazete- AKP'nin 7. olağan kongresinde MKYK üyesi olan Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a özel kalem müdürü olarak atandı.

SEVGİ YİĞİT KİMDİR?

1973 yılında Karabük'te doğdu. Fatih Kız Lisesi'nden mezun olan Sevgi Yiğit, lisans eğitimini 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Profesyonel iş hayatına Kanal 7'de başladı.

Yiğit, bir yıl sonra Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'na geçti.

AKP'nin 6 Mayıs 2018'de yapılan 6. olağan İstanbul il kongresinde il yönetim kurulu üyesi seçilen Sevgi Yiğit, 8 Ocak 2019'da tanıtım ve medyadan sorumlu il başkan yardımcı oldu. Sevgi Yiğit, 24 Mart 2021'deki 7. olağan kongrede de AKP MKYK üyeliğine seçildi.

"ÇALDILAR" SLOGANININ MİMARI!

31 Mart 2019'daki mahalli seçimleri Ekrem İmamoğlu kazandığında, Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olan Sevgi Yiğit, "çaldılar" sloganının mimarı olarak gösterildi ve insan kaynakları müdürlüğü yaptığı Medipol Sağlık Grubu'na karşı sosyal medyada tepki yağdı.

Medipol'ü protestoların dozu artınca Yiğit, sosyal medya hesabında yazan "Medipol İnsan Kaynakları Müdürü" unvanını silmek zorunda kaldı.