CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Emine Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca çevrim içi olarak düzenlenen "Şiddetle Mücadelede Televizyon Dizilerinin Rolü" konulu programa video mesajla katıldı.

Emine Erdoğan, kadına şiddete yönelik mesajlar verdi.

"KATİLLER, MAFYA BABALARI, ZORBALAR"

Şiddet olaylarıyla ilgili medyanın kullandığı haber diliyle ilgili eleştirilerde bulunan Emine Erdoğan, mafya babalarının rol model gibi gösterilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

"Siz de takdir edersiniz ki medya dilinin, filmlerde ve dizilerde kullanılan temaların maalesef şiddeti besleyen bir yanı var. Araştırmalar, televizyon yayınlarında sergilenen şiddetin, davranış bozukluğuna yol açtığını ve şiddeti özendirdiğini açıkça ortaya koyuyor. Haber başlıklarında kullanılan, 'öfkelenen koca, cinnet geçiren eş' gibi ifadeler, aslında işlenen suça peşinen bahane sunuyor. Daha çok ilgi çekiyor diye şiddet ve korku ön plana çıkartılıyor.

Ne olur insanlık onurunu reytinge kurban etmeyelim. Katiller, mafya babaları, zorbalar rol model gibi lanse edilmesin."

Son dönemde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik tehdidiyle gündeme gelen Alaattin Çakıcı hem iktidar hem de muhalefet tarafından polemik konusu olmuştu.