CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Meral Akşener'in Rize ziyareti sırasındaki provokasyon girişimlerine sahip çıkmıştı.

Erdoğan, "Sen Rize'nin uşağına hakaret edip, Netanyahu gibi bebek katilleri ile aynı kefeye koyarsan yapılacak olan işte budur. Çok ileri gitmeden gelin hanıma bir ders verdiler.

Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi, Çayeli'ne gittin, orada da gerekeni yaptılar. Sonra Trabzon'a gitti, ortalarda görünmeden uçağa bindin döndün. Bunlar daha iyi günler. Daha neler olacak neler... Ahde vefa denilen bir şey var.

Bu millet unutmaz. Saygıya dayalı bir siyasetin yanında olduk, bunun oturmasını istedik. Buna da devam ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ENGİN ALTAY'DAN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Erdoğan'ın açıklamalarına düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi.

Altay, "Ne yapacaksın Erdoğan; bizi öldürecek misin? Bizi öldürtecek misin? Bunlar istedikleri yere gidemeyecek mi? Sen böyle insanları tahrik ederek, muhalefet liderleri ilinize gelirse taşlayın demek suretiyle, ne yapmak istiyorsun?" ifadelerini kullandı.