CiddiGazete- Zaman zaman AKP’ye yönelik sert eleştiriyle gündeme gelen ve geçen ağustos ayında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP’den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un yeni partisi belli oldu.

DEMOKRAT PARTİ'YE GEÇTİ

TBMM'de yaptığı konuşmada Enginyurt, siyasi kariyerine Demokrat Parti’de devam edeceğini duyurdu.

SANDALYE SAYISI İKİ OLDU

Cemal Enginyurt'un açıklamasının ardından, böylelikle Demokrat Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı ikiye yükselmiş oldu.

Enginyurt bundan sonra, daha önce çok ağır ifadelerle eleştirdiği Millet İttifakı'nın safında yer alarak, yeniden milletvekili seçilebilmenin mücadelesini verecek.

MERAL AKŞENER NE DİYECEK?

MHP'deki kongre sürecinde ve sonrasında Meral Akşener'e en ağır hakaretleri eden isimlerden olan Cemal Enginyurt, açtığı davayla da kongreyi iptal ettirmişti.

Devlet Bahçeli'nin "Helal süt emmiş bir delege" diye tarif etmiş olduğu Enginyurt, sonrasında milletvekilliği ile ödüllendirilmişti.

AKP'de erk sahibi kritik isimlere övgüler yağdıran ancak yerel siyasetteki dengeleri korumak için Tarım Bakanı'na yüklenen Enginyurt'un Millet İttifakı için de tepki çeken yorumları oldu.

Bahçeli tarafından MHP'den ihraç edildikten sonra küfür, hakaret ve iftirada bulunduğu isimlerden "helallik" isteyen Cemal Enginyurt, bir ara İyi Parti'ye geçmek için hamle yaptı ancak Meral Akşener tarafından bu talebin olumlu karşılanmadığı iddia edildi.

İyi Parti listesinden Meclis'e giren Gültekin Uysal'ın Cemal Enginyurt'u partisine kabul etmesi, İyi Parti çevrelerinde rahatsızlık yarattı.

İyi Parti kulislerinde dolaşan ifadelere göre; Millet İttifakı ve Meral Akşener'e eleştirilerini sürdürmesi halinde Cemal Enginyurt'un Demokrat Parti'den de yakın zamanda ihraç edileceği yönünde...

İYİ PARTİLİ VEKİLE ÇOK AĞIR KÜFÜR ETTİ

Cemal Enginyurt son olarak, İyi Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral'la TBMM genel kurul salonunda çok şiddetli kavga etti. İnfaz yasasının Nisan ayındaki görüşmelerinde Halil İbrahim Oral konuşurken tepki gösteren Enginyurt, daha sonra Oral'ın üzerine yürüyerek çok ağır küfürler savurdu. Halil İbrahim Oral'a vurmak için üzerine yürüyen Cemal Enginyurt'u diğer milletvekilleri güçlükle durdurdu. Demokrat Partili Enginyurt şimdi, aynı ittifak çatısı altında İyi Parti ve CHP ile siyaset yapacak.