CiddiGazete- Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den ihraç edildikten sonra Demokrat Parti’ye (DP) geçen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Diyarbakır’da dağa kaçırılan çocukları için “evlat nöbeti” tutan aileleri ziyaret etti.

Cemal Enginyurt, burada Haber Global’e yaptığı açıklamada, DP’nin Millet İttifakı'ndan ayrılış süreci hakkında bilgi verdi.

İstanbul’da 1 Ocak günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının ilk etabının açılış törenine DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın davet edilmemesine dikkat çeken Enginyurt şunları söyledi:

"Demokrat Parti Genel Başkanı, İstanbul seçimlerinde adayını çekti ve Ekrem İmamoğlu'nu destekledi. Karşılığı ne oldu? Ekrem İmamoğlu, sayın Kılıçdaroğlu'nu, sayın Akşener'i davet ederken, Gültekin Uysal beyefendiyi niye davet etmedi? Çünkü herkes kendi yolculuğunu yapıyor.

Demokrat Parti, Türkiye'de iktidar olacaktır. İttifaklar 2023'te tartışılır. Demokrat Parti'nin duruşuna göre, o gün uygulanır. Bu karara Cemal Enginyurt da uyar.

HDP'nin olduğu hiçbir oluşumda yer almayız. Asla ismimizin geçmesini istemeyiz. Bizim için HDP kanlı terör örgütüne hizmet eden PKK sevicisidir. Bu HDP'yi halk kapatsın."

"BİR YERE GİTTİĞİMİZ YOK"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP'nin Millet İttifakı'ndan ayrılacağı yönündeki haberler üzerine dün sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Cemal Enginyurt'un sözlerinin aksine Uysal, "Demokrat Parti'nin bir yere 'gittiği/geldiği' yok! Durduğumuz yerde duruyoruz..." dedi. Cemal Enginyurt'un sürekli Millet İttifakı aleyhine açıklama yapmasına rağmen Gültekin Uysal'ın daha siyasi bir dil kullanması dikkat çekti.