CiddiGazete- MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den atılacak olan Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık rekoltesini açıklamasına ve açılış törenine davet edilmeyişine sert tepki göstermişti. Enginyurt, "AKP bizi her yerde yok sayıyor. Siyasette, belediyede, sokakta yok sayıyor" dedi.

Cemal Enginyurt'un ihracından sonra MHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 48'e düşecek.

AKP'DEN GELEN İLK ŞİKAYET DEĞİL

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş de Atatürk düşmanı yandaş yazar Yavuz Bahadıroğlu'nu eleştirince şikayet edildi ve Bahçeli tarafında istifası alındı.

SIRADA BAKİ ERSOY MU VAR?

AKP'liler'in şikayet ettiği isimlerden biri de MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy oldu. AKP'li Mehmet Özhaseki geçen hafta yaptığı açıklamada Baki Ersoy'dan rahatsızlığını dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Milletvekilleri arasında sıkıntı var mı, evet var. Ara ara Baki Bey’in tweetleri oluyor ya da benzer çıkışları oluyor. Kendisine de söylediğim için söylüyorum, ‘Biraz sakin dur ya Baki Bey’ diyorum. Konuşmamızda hiçbir sıkıntı yok. Kendisine has bir hareket tarzı var. Dileğimiz bu işlerin büyümemesi ve Genel Merkeze şikayet konusu olarak gitmemesi."