CiddiGazete- Kulislerde yeni parti kuracağı söylenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da şehit, gazi ve yakınlarıyla yapılan toplantıda konuştu.

Bakan Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin güvenlik soruşturmalarının kaldırılması ve şehirlerarası yollarda gösteri yürüyüşünü yasaklayan kanunun iptal edilmesi kararlarını eleştirmesi üzerine gelen tepkilere cevap verdi.

Süleyman Soylu, geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söylediğini hatırlatarak, “Çok hoşuma gitti. Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm. Bu devlete ‘katil’ diyenler ve Anayasa Mahkemesi tarafından ‘siz katil deme hürriyetine sahipsiniz’ diyenler, yıllardan beri bu ülkenin değerlerini yerlüf etmek (Tarumar etmek, silmek, süpürmek) isteyenler hepsi bir cephe oldular, hepsini bir fotoğrafta Allah göstermek nasip etti.

Biz yaşıyoruz, biz vicdan sahibiyiz. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak için birilerinin talimatlarıyla ‘sokağa çıkın, yıkın, yakın, özerklik ilan edin’ diye haykıranlar, çukur ve barikat eylemlerini gerçekleştirdiler. Onlarca polisimiz, onlarca jandarmamız, onlarca Türk Silahlı Kuvvetleri görevlimiz, askerimiz şehit oldu, gazi oldu, hayatında oranın nişanesini taşıyarak yaşayanlar var” ifadelerini kullandı.

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI'NI YİNE ELEŞTİRDİ

Bakan Soylu, şehit olan Sezer Astsubayın 20 günlük çocuğunu göremediğini hatırlatarak, “Anayasa Mahkemesi Başkan’ının umurunda mı bu bilmiyorum, yaşıyor mu bu duyguyu onu da bilmiyorum. Bu ülkenin bir kısım yüksek bürokratları bu ülkenin bir vilayetine ‘güvenli mi değil mi’ diye o ilin valisini 7 kere arayıp ‘acaba gelmem güvenli mi değil midir’ diye bir anlayışı soran bir ürküntüye sahipken, özgürlükten bahsedemezler. Burada sapla samanı kimse birbirine karıştırmasın. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararların eleştirilemez diye bir şeyi söz konusu değildir. Dünyanın hiçbir tarafında değildir, dünyanın hiçbir demokrasisinde hiçbir hukuk devletinde değildir" dedi.

CEMAL ENGİNYURT: LAFIN NEREYE GİTTİĞİNE DİKKAT ET

Anayasa Mahkemesi'ne eleştirileri nedeniyle Süleyman Soylu'yu eleştirenlere MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da eklendi.

Enginyurt, daha önceki paylaşımlarında Süleyman Soylu'ya destek vermiş ve "Aklının zekatı 40 yıl yeter" demişti.

Cemal Enginyurt, 5 Haziran 2019’daki sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Süleyman Soylu’ya, Trabzon Havalimanı’nda ‘Akıllı ol Soylu’ diye bağıran soysuz! Süleyman Soylu, aklının zekatını verse senin gibilere 40 yıl yeter. CHP, hayırdır bu tehdit diliyle ne yapmak istiyorsunuz? Korkan, geri tek adım atan namerttir. 23 Haziran, Cumhur İttifakı’nın zafer günü.”

Enginyurt, Ocak dışı kalınca Soylu'yu övmekten vazgeçti ve bu kez eleştirdi. Bakan Soylu'nun bugünkü açıklamalarına sert tepki gösteren Cemal Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

- Anayasa Mahkemesi'ni savunanlar arasında ben de varım Sayın Süleyman Soylu.

- Lafın nereye gittiğine dikkat et!

- "Anayasa Mahkemesi'ni savunanları, 'Devlete katil diyenlerle aynı cephede görmek hoşuma gitti' diyorsun.

- Katillerle bir olan şerefsizdir.

- Anayasa Mahkemesi'ne sahip çıkmak şereftir.

NE OLMUŞTU?

AYM’nin "Şehirler arası yollarda gösteri ve yürüyüş yapılamaz" hükmünü iptal etmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum, kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım, sen var mısın?” ifadelerini kullanmıştı.