CiddiGazete- Dün yayımlanan videoda Cemal Enginyurt şu ifadeleri kullanmıştı: "Devlet hastanesini burada kapatmak istediler. Yazı yazmışlar, 'kapandı' diye. Beni aradı arkadaşlar, Köksal Başkan falan dediler ki; 'Başkanım bizim hastane kapandı'. Sağlık Bakanı da tam o an karşımda. Dedim ki, 'Sağlık Bakanı bizim Gürgentepe Devlet Hastanesini kapatmışsın'. 'Evet' dedi böyle çok ukala bir şekilde. 'Küçük yerlerde hastaneleri kapatıyorum'. Bunun boğazından tuttum, 'lan' dedim 'yavşak, hastane mi yaptın da kapatıyon' dedim. 'Sana on dakika süre veriyorum' dedim."

Kamera özelliği olan dünyanın ilk telefonu Nokia 7650, 2002 yılında tanıtıldı ve Türkiye'ye iki yıl sonra geldi.

2000 YILINDA CEP TELEFONUNDA VİDEO ÖZELLİĞİ YOKTU- Videoda "Sağlık Bakanı" ifadesi çok net duyulmasına rağmen, Cemal Enginyurt daha sonra yaptığı düzeltmede "bir bürokratla tartışma" dediği hadiseyi şöyle anlattı: "Olay 2000 yılında olmuştur. Gürgentepe Devlet Hastanesi bu dönemde yeni açılmıştır. Olay Ak Parti döneminde değil, 57. hükümet döneminde gerçekleşmiştir."

Yapılan video kaydının cep telefonuyla olduğu, 2000 yılında cep telefonlarında kamera kayıt özelliği olmadığı ortaya çıktı.

Köksal Yılmaz, MHP Ordu İl Başkanlığı'na 2013 yılının Eylül ayında atandı.

Cemal Enginyurt'un "Köksal Başkan beni aradı" dediği Köksal Yılmaz'ın da 2013 yılının Eylül ayında MHP Ordu İl Başkanlığı'na atandığı belirlendi.

Enginyurt'un AKP'den gelen yoğun tepki nedeniyle 2000 yılını işaret etmesi üzerine, dönemin MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş yakın çevresine, böyle bir olayın gerçekleşmediğini söylediği öğrenildi.

Ortaya çıkan iki seçenek: Ya böyle bir olay hiç olmadı; veya AKP'lilerden gelen yoğun tepki nedeniyle Enginyurt, olayın gerçekleşme tarihini doğru söylemedi.