Cemal Enginyurt, iPhone’unun yerine Samsung marka telefon aldığını açıklamıştı. Enginyurt daha sonra telefon bayiine birlikte geldiği MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz ile iPhone marka telefonunu ayağının altında tekmeleyerek kırmıştı. Papaz Brunson’ın tahliye edilmesi sonrası Twitter’dan bir mesaj paylaşan MHP’li vekil, telefonunu "boşuna" kırdığını işaret ederek, “Arkadaş, Amerikaya’la aram açıldığına mı yanayım, kırılan İPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson’un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre” demişti.

Enginyurt’un Meclis’te CHP Manisa milletvekili Özgür Özel girdiği tartışmada, söz konusu olayın mizansen olduğu ortaya çıktı.

CHP’li Özel dün MHP ile AKP arasında yapılan "cumhur ittifakına" göndermede bulunup, “Önce, ABD’yi protesto etmek için Iphone’u kırıp sonra ‘Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim iPhone’ diyen biz değiliz. Bu nasıl ittifak?" diye tepki gösterdi

ENGİNYURT: BASIN HABER YAPSIN DİYE...

Buna karşı söz alan Enginyurt, "iPhone’u kırmadım. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı. Niyetimiz, maksadımız belliydi” dedi. O gün Türkiye’ye başlatılan saldırıya karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermek istediğini savunan Enginyurt, “Arkasından, doğrudur, Brunson serbest bırakılınca sitemimizi ifade ettik” diye konuştu.