CiddiGazete- Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda milletvekilliği düşürülen ve yargılandığı davada, "siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP İstanbul eski milletvekili Enis Berberoğlu, Bakırköy’deki evinde gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Berberoğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Adliyedeki işlemleri tamamlanan Berberoğlu, tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

TESLİM OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Berberoğlu, TBMM’de aldığı hapis cezası genel kurulda okunup, milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındığında CHP genel merkezindeydi.

Kararın hemen ardından yaptığı açıklamada Berberoğlu, yakın zamanda cezaevine teslim olarak, kalan 18 aylık cezasını yatacağını söylemişti.

Cezaevinden tahliye olduğu dönemde de “Bu bir teneffüs” açıklaması yaptığını hatırlatan Berberoğlu, “Dolayısıyla bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’Lİ İSİMLER DE TUTUKLANDI

TBMM genel kurulunda, cezaları onanan ancak Anayasa Mahkemesi’nde dosyaları henüz karara bağlanmamış olan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in de milletvekillikleri düşürülmüştü.

Alınan bu kararın ardından HDP’li Farisoğlulları ve Güven de gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmişlerdi. Diyarbakır’da gözaltına alınan HDP’li Musa Farisoğulları ile Leyla Güven, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.