CiddiGazete- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Düzce’de vaizlik yapan kızı Merve Safa Likoğlu, LGBTİ'lerle ilgili paylaşım yaptı.

Likoğlu, Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, coronavirüs salgınından önce Avrupa tarafından LGBTİ derneklerine 35 milyon Euro gönderildiğini öne sürdü. Likoğlu, ayrıca Avrupalılar tarafından valilere, rektörlere “LGBT derneklerinin özgürce hareket etmesi” yönünde ricada bulunulduğunu da savundu.

“35 MİLYON EURO GİRDİ”

İşte o paylaşım:

“Mesele şu ya da bu isim değil, mesele İslam meselesidir. İslam, eşcinselliği lanetler. Koronavirüs sürecinden önce Türkiye'ye LGBTİ derneklerine verilmek üzere 35 Milyon Euro girdi. Kıta Avrupası ülkelerinin Türkiye Büyükelçileri Valilerimize, Rektörlerimize ‘LGBTİ derneklerinin özgürce eylem yapabilmesi için’ ricacı oldu. Bunlar şaka değil gerçek haberler. Yeryüzünde son kale de kalsak bu laneti ülkemizden uzaklaştırmak için elimizden geleni yapacağız.”

ERDOĞAN LGBT'LER İÇİN NE DEMİŞTİ

2002 yılında Abbas Güçlü’nün “Genç Bakış” programına konuk olan dönemin Başbakanı Erdoğan, bugünkünden çok daha farklı bir yaklaşım sergilemişti.

Erdoğan, Ahmet Altın Işık isimli öğrencinin “Eşcinsellere haklar tanınmalı mı tanınmamalı mı?” sorusu üzerine, “Eşcinsellerin de kendi hak ve özgürlükleri çerçevesinde yasal güvence altına alınması şart” demişti. Ayrıca AK LGBT diye bir oluşum da kurulmuştu.