CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Tek oy bile kazanmaya yeter" açıklamasının aksine Erdoğan, "13-14 bin oyla kimsenin 'Kazandım' deme hakkı yoktur" ifadesini kullandı.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

"Putin’le üçüncü defa yüz yüze buluşma gerçekleştireceğiz. İkili ilişkilerimizi değerlendireceğiz. Suriye başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeleri ele alacağız. Rusya’yla ilişkilerimiz tüm alanlarda gelişmeye devam ediyor. Vize serbestisi konusu da elbette gündemizde yer alan bir başlık.

YÜZDE 1'LE SEÇİM YENİLİYORLAR!

Usulsüzlüklerin neredeyse tamamı usulsüz! Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki yargı sürecidir. YSK, özellikle tüm siyasi partiler için, tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını hukuk çerçevesinde koruma zorunluluğumuz var. ‘Biz burada organize suçların işlendiğini gördük, görüyoruz’ diyorlar. Biz de organize bazı suçların işlendiğini görüyoruz. Bazı televizyon, kamera tespitleri var. Nerede, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, boş alanlarda, tarlalarda, adreslerde nasıl oy kullanılmış görmekteyiz. Bütün bunlarla bu adımları atacağız. Geçmişte Yalova’da, Ağrı’da bunların örnekleri var. ABD’de yüzde 1 gibi sıkıntılı oy olsa seçimin yenilenmesine gidiyorlar. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur."