CiddiGazete- Fehmi Koru, kişisel sitesinde yayımladığı yazısında, "Bugün hükümet emekliler ile kamu çalışanlarının maaşlarına uygun gördüğü zam miktarlarını ilan edecek. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılmıştı, emekliler ve memurlar da kendilerine o oranda bir zam yapılmasını bekliyorlar. Bir asgari ücretli bugün kameralara 'İlan ettikleri yeni zamlardan vazgeçsinler, bize yapılan zammı geri alabilirler' diyordu. Emekliler ve memurlar da maaşları ne kadar artarsa artsın günlük hayatlarını etkileyen zamlardan sonra memnun olmayacaklardır" değerlendirmesini yaptı.

Ekonomist Atilla Yeşilada'nın iktidara "erken seçim" tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatan Koru, "Böylece iktidar cephesi kazanırsa Cumhurbaşkanı güven tazelemiş olur, kaybederse sorunların üstesinden gelmek muhalefetin üstüne kalır görüşünde. Demokrasilerde çare tükenmiyor" dedi.

Fehmi Koru, yazısını şu görüşlere yer verdi:

Herkes seçim tarihinin erkene alınmasını MHP'den ve lideri Devlet Bahçeli'den bekliyor; ben ise erken seçim sürprizini, kendisini siyaseten zayıflatan süreci "Gel beraberce sistemi değiştirelim" teklifiyle başlatan MHP liderine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmasını bekliyorum.

Metropoll'ün son kamuoyu araştırmasında, bugün seçim olsa, MHP'nin oyu, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 7'yi bulmuyor...