CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İnişi - Açık Deniz Karakol Gemisi Sac Kesim Töreni'nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Pakistan’la aramızdaki güçlü siyasi ilişkilerimizin ve savunma sanayilerimizdeki iş birliğimizin ticari ilişkilerimizi de yansımasını istiyoruz.

- Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan'a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan'a hayati görevler düşüyor.

- Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen ve giderek yoğunlaşan bir Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız, bölgenin ve en başta da Afganistan'ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz.

- Ülkenin yönetimini üstlendiğimiz 19 yıl boyunca savunma sanayimizin her projesiyle her yatırımıyla, her sıkıntısının çözümüyle bizzat ilgilendik. Terörle mücadeleden sınır ötesi harekâtlarımıza kadar attığımız her adımda maruz kaldığımız açık gizli ambargoları biliyoruz.

- Bunların hiçbiri bizi yıldıramadı, hedeflerimizden uzaklaştıramadı. Sonuçta savunma sanayiindeki dışa bağımlılığımızı yüzde 80'lerden yüzde 20'lere çektiğimiz yere geldik. Son 6 yılda Suriye, Libya ve Karabağ'da ortaya koyduğumuz güçlü duruşun, elde ettiğimiz başarıların gerisinde büyük bir emek, mücadele ve azim vardır.

- Batılılar bize vermedikleri her savunma sanayii ürünüyle kendi tasarım ve üretim sürecimizi başlatmamıza yol açmışlardır. Sağ olsunlar.